Οι «καταβάτες άνεμοι» φέρνουν δύσκολο 48ωρο στην Εύβοια- Η ανάρτηση Γιώργου Τσατραφύλλια
Καιρός

Οι «καταβάτες άνεμοι» φέρνουν δύσκολο 48ωρο στην Εύβοια- Η ανάρτηση Γιώργου Τσατραφύλλια

Οι «καταβάτες άνεμοι» θα δυσκολέψουν τις επόμενες ώρες την Εύβοια

Για δύσκολο 48ωρο στην Εύβοια προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, καθώς όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «καταβάτες άνεμοι» που θα σημειωθούν και στο νησί μας, μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, πρόκειται για τα γνωστά μας μελτέμια τα οποία όχι μόνο θα ενισχύονται και θα θερμαίνονται σημαντικά αλλά θα χάνουν και την υγρασία τους .

Οι άνεμοι αυτοί θα πνέουν όλη την ημέρα την Παρασκευή με τις μεγαλύτερες εντάσεις να σημειώνονται τις θερμές ώρες.

Μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή, εκτιμά πως χρειάζεται η κατάσταση καθώς τη νύχτα προς το Σάββατο δεν θα σταματήσουν αλλά θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ.

Άνεμοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα κατεβαίνουν και το όρος Δίρφυς στην Εύβοια, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Κυθαιρώνα, τα όρη Πάρνωνα, Μαίναλο και Ταΰγετο στην Πελοπόννησο.

Αναλυτικά η Ανάρτηση:

«Καταβάτες άνεμοι πυροδοτούν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα αύριο στην Αττική…’

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρεθεί αύριο η Αττική διότι εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν (36-37 βαθμοί) υπάρχει μεγάλη ξηρασία από την ανομβρία του Χειμώνα και θα πνέουν θυελλώδεις και ξηροί άνεμοι οι οποίοι κυριολεκτικά θα εκτινάξουν την ευλεκτότητα στα ύψη.

Πρόκειται για τα γνωστά μας μελτέμια τα οποία κατεβαίνοντας την Παρνηθα, την Πεντέλη και τον Κιθαιρώνα (καταβάτες) όχι μόνο θα ενισχύονται και θα θερμαίνονται σημαντικά αλλά θα χάνουν και την υγρασία τους. Οι άνεμοι αυτοί θα πνέουν όλη την ημέρα την Παρασκευή με τις μεγαλύτερες εντάσεις να σημειώνονται τις θερμές ώρες. Προσοχή! Τη νύχτα προς το Σάββατο δεν θα σταματήσουν αλλά θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ.

Υ.Γ.: Άνεμοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα κατεβαίνουν και το όρος Δίρφυς στην Εύβοια, τα όρη Πάρνωνα, Μαίναλο και Ταΰγετο στην Πελοπόννησο. Ένα δύσκολο 48ώρο είναι μπροστά μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr