28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου του F16 – «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνες ελεύθερες πατρίδες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου του F16 – «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνες ελεύθερες πατρίδες»

Τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας εντυπωσίασαν τα πλήθη για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Εντυπωσιακούς ελιγμούς πραγματοποίησε ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Η διέλευση σε χαμηλότερο ύψος ενώπιον των θεατών ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας αλλά και στις οικογένειες συναδέλφων που «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος.

«Καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα Χρόνια Πολλά!» ανέφερε στο μήνυμά του από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ ο σμηναγός Χρήστος Πάρης, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα, από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώνεται σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στην πόλη.

Προηγήθηκε η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, συμμετέχοντος του Παναγιώτη Σεϊμένογλου.

Ο σμηναγός εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Ποιος είναι ο πιλότος του F16

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος ήταν ο πιλότος στο αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του.

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το να γίνω πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το όνειρο από τα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ ευγνώμων που το κατάφερα. Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα».

Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Η πομπή με την πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε δεκάδες μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων και η κ. Σακελλαροπούλου και περπάτησε την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου την υποδέχθηκε ο αρχηγίς ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Ανυνας Νίκος Δένδιας, ως εκπρόσωπους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γεωργάλλας, ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η υφυπουργόςΤουρισμού Ελενα Ράπτη, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της ” Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της “ΝΙΚΗΣ” Δημήτρης Νατσιός, ο πρόεδρος των “ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ” Βασίλης Στίγκας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστσς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr