2ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Χαλκίδας: Ημερίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών με τον Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

2ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Χαλκίδας: Ημερίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών με τον Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο

To 2o περιβαλλοντικό φεστιβάλ Χαλκίδας συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες ομιλίες
To 2o περιβαλλοντικό φεστιβάλ Χαλκίδας συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες ομιλίες.
Σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 21:00 στον αύλειο χώρο στο Κόκκινο σπίτι θα διεξαχθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο – δασολόγο με ειδίκευση στις δασικές πυρκαγιές. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση.
Ο Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος είναι δασολόγος με ειδίκευση στις δασικές πυρκαγιές και είναι διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του Ε.Λ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι (α) η πρόληψη δασικών πυρκαγιών, (β) ο αντιπυρικός σχεδιασμός, (γ) η εκτίμηση και πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς, (δ) η πρόβλεψη συμπεριφοράς δασικών πυρκαγιών, (ε) η δασοπυρόσβεση (στρατηγική, τεχνικές, μοντελοποίηση, θέματα ασφάλειας), (στ) η μέτρηση, μοντελοποίηση και διαχείριση της δασικής καύσιμης ύλης και (ζ) η μεταπυρική αποκατάσταση.
Έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε διάφορες θέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στη μεταφορά τεχνογνωσίας και ερευνητικών πορισμάτων από τη διεθνή σκηνή στην ελληνική πράξη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr