«Αδειάζουν» τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας οι εργαζόμενοι με επίσημη ανακοίνωσή τους…
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αδειάζουν» τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας οι εργαζόμενοι με επίσημη ανακοίνωσή τους…

Ανακοίνωση «φωτιά» από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας - «Αδειάζουν» τον Χατζημαργαρίτη

Στα κάγκελα βρίσκεται ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας με το σάλο που έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας αναφορικά με το περιστατικό του γιατρού ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου  με σημερινή του ανακοίνωση «αδειάζει» κυριολεκτικά στα μάτια των Ευβοιωτών πολιτών, τον διοικητή του νοσοκομείου, λέγοντας χαρακτηριστικά, «πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν απαντήσεις και με αυτά θα έπρεπε να ασχοληθεί ο Διοικητής από το να εκσφενδονίζει απειλές προς κάθε κατεύθυνση»

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των Εργαζομένων του νοσοκομείου Χαλκίδας: 

Ισχύει αυτό που χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Πράγματι ο εκπαιδευόμενος γιατρός εκτελούσε, κανονικά, την εφημερία του παραμονή Πρωτοχρονιάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την ώρα που βγήκε θετικό το μοριακό τεστ και ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του, των επειγόντων, αποχώρησε από τα Επείγοντα και δεν εξέταζε ασθενείς. Δεν αντικαταστάθηκε και όλη η δουλειά διεκπεραιωνόταν από τον επιμελητή του και τον ιατρό των Επειγόντων.

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν απαντήσεις και με αυτά θα έπρεπε να ασχοληθεί ο Διοικητής από το να εκσφενδονίζει απειλές προς κάθε κατεύθυνση:

  • Ο γιατρός γιατί έκανε το μοριακό τεστ, αφού ήταν ασυμπτωματικός, τι ώρα έγινε η λήψη και πόσες ώρες έκανε να πάρει την απάντηση; Προηγήθηκε έλεγχος με rapid test;

  • Γιατί ο γιατρός δεν ενημερώθηκε, άμεσα, από κάποιον υπεύθυνο για το αποτέλεσμα;

  • Ποια πρωτόκολλα εφαρμόζονται και ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της τήρησής τους;

  • Υπάρχει ουσιαστική λειτουργία της 14μελούς Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Χαλκίδας ή η δουλειά γίνεται από τα 2 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό τα οποία τρέχουν και δεν φτάνουν;

  • Πού είναι η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων απογεύματα, νύχτες, ΣΚ, Αργίες;

    Εδώ και μήνες το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων έχει καταγγείλει μη ορθή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το ότι η ΕΝΛ δεν λειτουργεί, ουσιαστικά. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις καταγγελίες…..προφανώς κάποια άτομα που κινούν τα νήματα είναι στο απυρόβλητο!

    Επιπλέον καταγγελίες μας για την τραγική έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα, τις μηδενικές εφεδρείες, το κουρασμένο ψυχικά και σωματικά προσωπικό και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αναστολή των συναδέλφων μας επιβεβαιώνονται, καθημερινά, με τον χειρότερο τρόπο.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Να μην μας ενδιαφέρει μόνο να συντηρούμε προς τα έξω μια εικόνα, βάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Δεν ξεχνάμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων δέχθηκαν απειλές από το Διοικητή, γιατί διέρρευσαν προς τα ΜΜΕ, με δηλώσεις της προέδρου, ότι νοσηλεύονταν δύο διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Κατά την άποψη του Διοικητή η αναφορά σε διασωληνωμένους ασθενείς παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και δεν είναι στις αρμοδιότητες του Συλλόγου να ασχολείται με τους ασθενείς αλλά μόνο με τους εργαζόμενους.

Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο θα ακούσουμε εν μέσω πανδημίας;!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr