Γιαννάκος στο evima.gr: «Φυσικά και ισχύει το περιστατικό με τον γιατρό στο Γ.Ν. Χαλκίδας»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γιαννάκος στο evima.gr: «Φυσικά και ισχύει το περιστατικό με τον γιατρό στο Γ.Ν. Χαλκίδας»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του evima.gr.

Τραγική παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας από την αύξηση των κρουσμάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τις τελευταίες ώρες σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, ο οποίος υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ (το οποίο βγήκε θετικό) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν έφυγε από το νοσοκομείο ενώ αντίθετα παρέμεινε μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς στη βάρδια του με κίνδυνο διασποράς σε ασθενείς και συναδέλφους στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του evima.gr, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας ανέφερε χαρακτηριστικά, «φυσικά και ισχύει το περιστατικό, ο γιατρός ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ενώ ενημέρωσε το νοσοκομείο πήγε κανονικά στην βάρδια του. Υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ το πρωί της Παρασκευής συνέχισε κανονικά την εφημερία του. Αυτό είναι εγκληματικό, ο γιατρός ερχόταν σε επαφή και με ασθενείς και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ βγήκε το πρωί του Σαββάτου και ήταν θετικό. Το νοσοκομείο έχει σοβαρή ενδονοσοκομειακή διασπορά».

Ο κ. Γιαννάκος συνέχισε λέγοντας πως, «αυτό αναφέρουν άλλωστε τα νέα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν γίνετε μόνο στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, γίνετε σε όλα τα νοσοκομείο της χώρας, γι αυτό και έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό».

Τι αναφέρει το νοσοκομείο

Πηγές του νοσοκομείου ξεκαθαρίζουν ότι ο ειδικευόμενος γιατρός μόλις διαγνώστηκε με τον ιό, τήρησε τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Μετά τις  αναφορές που ήθελαν εκπαιδευόμενο γιατρό να βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό έπειτα από μοριακό τεστ και να παραμένει στη βάρδιά του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, πηγές από το νοσοκομείο ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και πως άμεσα ο υγειονομικός απομονώθηκε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr