Αυτό είναι το πιο δύσκολο θέμα που έπεσε στις Πανελλήνιες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτό είναι το πιο δύσκολο θέμα που έπεσε στις Πανελλήνιες

Πρώτη μέρα σήμερα για τις κατευθύνσεις με τα θέματα αρχαίων, μαθηματικών, βιολογίας και ο αγώνας συνεχίζεται για χιλιάδες υποψηφίους, στον δρόμο για την είσοδό τους σε κάποιο πανεπιστήμιο της χώρας.

Οι πανελλήνιες 2023 είναι μία μακρά περίοδος που ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των βάσεων.

Σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάστηκαν σήμερα, Τρίτη (2/6) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα Γενικά Λύκεια.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας στη Βιολογία.

Ο Αλέξανδρος Παπαγιανακόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Βιολογίας, στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, στο πρώτο του σχόλιο για τα θέματα που έπεσαν στη Βιολογία, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα σημερινά θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές ήταν αρκετά απαιτητικά, που όποιος δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα δεν θα μπορούσε να απαντήσει. Χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κάλυπταν το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης και ακόμη και οι ερωτήσεις πολλαπλής ήταν πιο δύσκολες απ’ ότι συνήθως.»

Ο αγώνας όμως δεν σταματάει καθώς οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουνίου, όπου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα προηγηθεί οι συνέχιση των πανελληνίων μεθαύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου όπου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σε όλη την διάρκεια των εξετάσεων το Dnews θα είναι παρών, θα ενημερώνει τους αναγνώστες του για κάθε χρήσιμη είδηση που αφορά τις πανελλήνιες 2023, θα παρέχει όλες τις απαντήσεις σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Μεθοδικό ενώ ταυτόχρονα, μέχρι την εγγραφή των φοιτητών στις σχολές προτίμησής τους θα βρίσκεται δίπλα τους τόσο για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών όσο και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών και των βάσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr