Αυτός είναι ο Δήμος που δίνει 1.000 ευρώ σε νέους γονείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο Δήμος που δίνει 1.000 ευρώ σε νέους γονείς

Το πρόγραμμα είναι σε διαρκή ισχύ και, έτσι, ανά πάσα στιγμή που κάθε ζευγάρι ή και μονογονεϊκή οικογένεια, γεννήσει το πρώτο παιδί μπορεί να αιτηθεί για να λάβει το επίδομα.

Επιπρόσθετο πακέτο επιδομάτων σε γονείς που το προηγούμενο διάστημα έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί μοιράζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής κατέθεσε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 6 νέες εισηγήσεις για αντίστοιχα επιδόματα σε ισάριθμες οικογένειες, οι οποίες, αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο, αυξάνουν στα 41 πλέον τα ζευγάρια που για το 2022 έλαβαν το συγκεκριμένο βοήθημα.

Όπως υπενθυμίζει το “Αυτοδιοίκηση”, τα τελευταία δύο χρόνια, ο Δήμος χορηγεί εφάπαξ επίδομα 1000 ευρώ σε όσους γονείς – κατοίκους της περιοχής γεννούν το πρώτο τους παιδί και πληρούν τα θεσπισμένα εισοδηματικά κριτήρια.

«Το πρόγραμμα είναι σε διαρκή ισχύ και, έτσι, ανά πάσα στιγμή που κάθε ζευγάρι ή και μονογονεϊκή οικογένεια, γεννήσει το πρώτο παιδί μπορεί να αιτηθεί για να λάβει το επίδομα. Οι αιτήσεις κατατίθενται σε εύλογο χρόνο μετά τη γέννηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παπαϊωάννου 15-17. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948», ενημερώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr