Αυτός είναι ο νέος αριθμός που έρχεται για ψώνια με click away
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο νέος αριθμός που έρχεται για ψώνια με click away

«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, η παράταση του lockdown στην Αττική, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, με την κυβέρνηση να εξετάζει νέο κωδικό για τις αγορές στα καταστήματα, ο οποίος θα έχει περισσότερους περιορισμούς.

«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, η παράταση του lockdown στην Αττική, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, με την κυβέρνηση να εξετάζει νέο κωδικό για τις αγορές στα καταστήματα, ο οποίος θα έχει περισσότερους περιορισμούς.

Όπως  αποκάλυψε το Newsbomb.gr, η κυβέρνηση εξετάζει τη χρήση ενός νέου κωδικού σε τετραψήφιο νούμερο για ψώνια είτε με click away είτε με click in shop, στον οποίο θα ισχύουν περιορισμοί, που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στο 13033.

Ο εν λόγω αριθμός ήταν με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένος, ώστε να μην μπορούν να εφαρμοστούν «κόφτες» σε περίπτωση κατάχρησης κάποιου κωδικού.

Οι ουρές άλλωστε που παρατηρήθηκαν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας όταν άνοιξαν τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ανησύχησαν ιδιαιτέρως την κυβέρνηση και τους ειδικούς, καθώς αρκετοί πολίτες έκαναν αλόγιστη χρήση του κωδικού 2 για τα ψώνια τους, στέλνοντας δύο και τρία sms.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα ποιος είναι ο νέος αριθμός που εξετάζεται και ποιους περιορισμούς θα έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο νέος αριθμός ενδέχεται να είναι το 13032 ή το 13031.

Η μορφή που θα έχει το sms θα είναι παρόμοιο με αυτό στο 13033, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, θα έχει χρονική διάρκεια έως και 3 ώρες και θα μπορεί ο κάθε πολίτης να στέλνει sms μόνο μία φορά μέσα στην ημέρα.

Θα υπάρχει δηλαδή «κόφτης» εάν επιχειρήσει κάποιος να στείλει και δεύτερο sms μέσα στην ημέρα, με το σύστημα να μην του δίνει την απαραίτητη έγκριση.

Προς παράταση το lockdown στην Αττική
Πληθαίνουν οι φωνές τον ειδικών που κάνουν λόγο για παράταση κατά μίας τουλάχιστον εβδομάδας του Lockdown στην Αττική.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown κατά μια εβδομάδα στην Αττική άφησε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί.

«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Από την εποχή της κυριαρχίας του ιού περνάμε τώρα σε μια φάση που ελπίζουμε να έρθει η κυριαρχία των εμβολίων. Σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουμε καλά νέα, έχει σταθεροποιηθεί κάπως η καμπύλη, o RT παραμένει και στην Αττική κάτω από 1, αν και υπάρχουν και πιο δύσκολες περιοχές, όπως η Αχαΐα που είναι λίγο υψηλότερα και τα πράγματα είναι πιο πιεστικά, αλλά σε γενικές γραμμές επιδημιολογικά σε όλη την επικράτεια τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, κυρίως στις ΜΕΘ, θα καθυστερήσει λίγο ακόμα. «Δυστυχώς υπάρχει ακόμα η πίεση. Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για ν’ ανοίξουν καινούριες κλίνες COVID, κυρίως ΜΕΘ, και θα λειτουργήσουν αν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα υπέρ της παράτασης του lockdown στην Αττική και αλλού για τουλάχιστον μια εβδομάδα τάχθηκε και ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Κανείς λογικός άνθρωπος στον χώρο της εντατικής, το βλέπω και με τρόπο ακόμα και τη συζήτηση το άνοιγμα της οικονομίας με τέτοιους όρους» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

«Η Αθήνα πιέζεται πολύ το σύστημα υγείας και τα κρούσματα είναι ανησυχητικά. Είμαστε στη φάση όξυνσης της πανδημίας, θέλει πολλή προσοχή να μην μας ξεφύγει. Επομένως είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν μπορούμε να την ελέγξουμε και θα είναι τραγικές οι απώλειες γιατί εμείς τη ζήσαμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος και κάνουμε το σταυρό μας να μην συμβεί στην Αθήνα» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τουλάχιστον για μια εβδομάδα παράταση «για να δούμε ότι η κατάσταση σταθεροποιείται και το σύστημα υγείας αντέχει».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr