Άγριος εκβιασμός σε βάρος 44χρονου για να καταβάλει χρέος 150.000 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγριος εκβιασμός σε βάρος 44χρονου για να καταβάλει χρέος 150.000 ευρώ

Δικογραφία σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ σε βάρος 77χρονου και 49χρονου για εκβίαση σε βάρος 44χρονου επαγγελματία στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τους χρωστούσε 150.000 ευρώ.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του grtimes.gr, οι δύο άνδρες, μαζί με άλλον έναν, αγνώστων στοιχείων, απείλησαν και εξύβρισαν τον επαγγελματία να καταβάλει το ποσό που χρωστούσε, σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Πώς έγινε το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά, στο πλαίσιο διενεργηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από παραγγελία κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 77 και 49 ετών για εκβίαση από κοινού και εξύβριση.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, οι προαναφερόμενοι άντρες, με τη συνδρομή ενός ακόμη ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, έχοντας επί σειρά ετών επαγγελματική σχέση με 44χρονο ημεδαπό, αφού προκάλεσαν συνάντηση μαζί του με το πρόσχημα παράδοσης παραγγελίας, τον εξύβρισαν και μετερχόμενοι απειλές εναντίον τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του, απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή (150.000) ευρώ, ποσό το οποίο ο παθόντας όφειλε νομίμως δυνάμει σχετικής διαταγής πληρωμής. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr