Allou Fun Park: Σοκαριστικές εικόνες από το τρομακτικό ατύχημα – Βίντεο ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Allou Fun Park: Σοκαριστικές εικόνες από το τρομακτικό ατύχημα – Βίντεο ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές

Βίντεο καταγράφει τα όσα συνέβησαν στα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα στο Allou! Fun Park.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από το τρομακτικό ατύχημα που έγινε στο Allou Fun Park στου Ρέντη. Η διασκέδαση έγινε εφιάλτης για τέσσερις νεαρούς όταν το βαγόνι παιχνιδιού τους εκσφενδόνισε από μεγάλο ύψος και με ταχύτητα στα παρτέρια.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο καταγράφει τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά το ατύχημα σε τρενάκι στο Allou Fun Park, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά.

Στο βίντεο που μετέδωσε το MEGA, διακρίνονται κάποια από τα παιδιά να βρίσκονται στο έδαφος, με τους επισκέπτες του λούνα παρκ να παρακολουθούν έντρομοι και να σπεύδουν για τις πρώτες βοήθειες.

Επισκέπτες που είδαν μπροστά στα μάτια τους το ατύχημα έτρεξαν για να βοηθήσουν.

«Έχω χτυπήσει στα πλευρά, έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι, έχω χτυπήσει το κεφάλι μου, τον δεξί μου ώμο, το πόδι μου», δήλωσε ένας από τους τραυματίες.

«Φοβερό σοκ. Δεν ξέραμε αν ζούσε το παιδί μας βασικά γιατί δεν είχαμε καμία επικοινωνία μαζί του. Είναι κρίσιμη η κατάσταση για τα πρώτα τρία 24ωρα μας έχουν πει, είπε ο πατέρας ενός εκ των τραυματιών.

Από τους τέσσερις τραυματίες η μία κοπέλα, 21 ετών, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με θωρακικές κακώσεις, καθώς και ένα 24χρονος με ρήξη σπλήνας.

«Του είπαν οι γιατροί 5 – 6 ημέρες να μείνει μέσα. Να δούμε μπας και την γλιτώσει και δεν κάνει χειρουργείο. Πονάει τώρα, περιμένουμε να δούμε. Κοιμάται βασικά τώρα, πετάγεται γιατί πονάει», δήλωσε αδερφός ενός από τους τραυματίες.

«Με ξυπνήσανε λιπόθυμο μέσα στο νερό»

Όλα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι τέσσερις φίλοι, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μπήκαν μέσα στο βαγόνι – βάρκα. Δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του παιχνιδιού δεν προβλέπεται. Υπαρχουν χειρολαβές για να μπορούν να κρατηθούν.

Αφού ανέβηκε το βαγόνι σε μεγάλο ύψος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο νερό. Συνέχισε όμως με ταχύτητα την πορεία του με αποτέλεσμα στην αριστερή στροφή που πήρε, τα τέσσερα παιδιά να εκσφενδονιστούν και να πέσουν από μεγάλο ύψος στο έδαφος.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

«Ο γιός μου είπε: «μπαμπά δεν είχε φρένα, δεν φρενάρισε καθόλου και στην απότομη δεξιά, άντε γεια, δεν ξέρω μου λέει, δεν θυμάμαι με ξύπνησαν σε κάτι λάσπες», δήλωσε ο πατέρας τραυματία.

«Δεν υπήρξε ουδέποτε εκτροχιασμός βαγονιού, ούτε η στάθμη του νερού ήταν ανεπαρκής να προκαλέσει έτσι μια δυσλειτουργία στο παιχνίδι. Ένας λόγος πιθανός που μπορεί να προκαλέσει την πτώση των επιβαινόντων εκτός βαγονιού είναι μη σωστή και ασφαλής στάση σώματος των καθημένων», σημείωσε η Μαρία Σταυριανάκη, υπέυθυνη επικοινωνίας του πάρκου.

Η εταιρεία εξέδωσε δύο ανακοινώνεις και αφού εκφράζει την συμπαράστασή της στους τραυματίες ζητά να οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας για να διερευνήσει τις ακριβές συνθήκες του ατυχήματος.

Τα κρίσιμα ερωτήματα

Ο πραγματογνώμονας καλείται να δώσει απαντήσεις στα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

-Γιατί δεν υπήρχαν ζώνες ασφαλείας;

-Το τρενάκι ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο;

-Λειτούργησε η αντλία νερού;

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr