Αμάρυνθος: Μάχη στην εντατική – Τι δήλωσε ο θείος του 24χρονου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμάρυνθος: Μάχη στην εντατική – Τι δήλωσε ο θείος του 24χρονου

Για 5η ημέρα ο 24χρονος Γιάννης, μετά τη μοιραία βουτιά για το σταυρό, δίνει τη μάχη του στην εντατική του ΚΑΤ και ο αδελφός του μ’ ένα μήνυμα που ραγίζει καρδιές, του ζητά να παλέψει για χάρη του.

«Αδελφέ μου είσαι ο πρωταρχικός λόγος ύπαρξης μου και το καμάρι μου! Πάλεψε για χάρη μου, όπως παλεύω κι εγώ για σένα τόσους μήνες! Είσαι η ζωή μου όλη, είσαι τα πάντα μου. Σ΄ αγαπώ!!»

Το δέσιμο μεταξύ των δυο αγοριών, έχει συγκινήσει όχι μόνο τους ανθρώπους που τους γνωρίζουν, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

«Είναι δύο αδέλφια σ’ ένα σώμα. Καταπληκτικά παιδιά και τα δύο. Όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτά τα παιδιά και δεν είναι τυχαίο τώρα ότι όλη η Ελλάδα προσεύχεται γι’ αυτά τα παιδιά

Έξω από το δωμάτιο της εντατικής του νοσοκομείου, οι γονείς του, ο αδελφός του και η αρραβωνιαστικιά του προσεύχονται να τελειώσει γρήγορα ο εφιάλτης.

«Εμείς σαν οικογένεια, σαν συγγενείς έχουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς τους επιστήμονες. Κι ελπίζουμε στον Θεό. Περιμένουμε το παιδί μας να ξανασταθεί όρθιο. Ελπίζουμε στον Θεό κι αυτό που ζητάμε από τον κόσμο είναι μια προσευχή και μια ευχή.»

Η μοιραία βουτιά του 24χρονου στην Αμάρυνθο την ημέρα των Θεοφανίων για τον σταυρό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα με τους γιατρούς να μην μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πλήρους τετραπληγίας. Ο ψαράς, ο οποίος μετέφερε τον 24χρονο με το καΐκι του, περιγράφει όσα έζησε εκείνη την ημέρα.

«Χέρια πόδια δεν είχε (επαφή) καθόλου. Το παιδί δεν κουνιόταν. Τα μάτια του όμως τα είχε ανοιχτά, μίλαγε και καταλάβαινε δηλαδή έλεγε ότι κρυώνω, ήθελε κουβέρτα, ήθελε νερό. Το παιδί λίγο αν κουνήσει χέρια πόδια, θα επανέλθει Είναι δυνατό παλικάρι, ψηλό, βαρύ δηλαδή εγώ τον κατάλαβα στα χέρια μου.»

Ήταν το τάμα του να βουτήξει να πιάσει το σταυρό για τον αδελφό του που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν εκτίμησε σωστά το βάθος και έπεσε στα βράχια.

«Αυτό που χρειάζεται ο αδελρφός μου αυτή τη στιγμή είναι η από καρδιάς προσευχή όλων μας για να φανεί δυνατός στο σταυρό που του ανέθεσε ο Θεός. Και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει επάξια και παλικαρίσια όπως στη μέχρι τώρα αξιέπαινη και αξιοζήλευτη πορεία του.»

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, η κατάσταση της υγείας του Γιάννη παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, Θείος 24χρονου, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση της υγείας του νεαρού.

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή. Έχουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς. Οι γονείς του σηκώνουν τον Σταυρό. Έχουμε μεγάλη πίστη στον Θεό. Πήγε να τιμήσει τα Θεοφάνια…», τόνισε.

«Είναι σωματώδης, δεν γνώριζε τα νερά, δεν έκανε καλό υπολογισμό…», ανέφερε σχετικά με την μοιραία βουτιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr