Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κύμης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κύμης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή

Ερημοποίηση της περιοχής καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Κύμη

Σε ανακοίνωση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή προχώρησε η Οργάνωση Βάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κύμης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την κατάργηση του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. , την υποβάθμιση του υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α., της Δ.Ο.Υ. , και την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Γ.Ν. Κύμης, ανακοινώθηκε ήδη από την τράπεζα Πειραιώς το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Κύμης.

Παρά τα επικοινωνιακά κόλπα,  οι πολίτες της Κύμης και ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, που βλέπουν τον τόπο τους να μαραζώνει μπροστά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την αλήθεια.

Το κατάστημα της Κύμης εξυπηρετεί κυρίως αγρότες, κτηνοτρόφους, συνταξιούχους, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα με σημαντική συμβολή στην οικονομία του τόπου . Το 90% των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων καταβάλλονται ως τώρα από την συγκεκριμένη τράπεζα.

Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του μόχθου , της εργασίας, της επιχειρηματικότητας μπαίνουν στο στόχαστρο του κράτους της αγοράς και θεωρούνται πολίτες Β΄ κατηγορίας.

Επί κυβερνήσεως των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει ένα κατάστημα με πολλές δεκαετίες ιστορίας και έμπρακτη στήριξη στην τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες έχουν πληρώσει προ πολλού τις αστοχίες και τα λάθη των εκάστοτε διοικήσεων όπως η διάκριση της αγροτικής σε καλή και κακή όπου την καλή την ανέλαβε η Τράπεζα Πειραιώς την δε κακή την εξόφλησαν οι πολίτες με το στέρημά τους. Θα έπρεπε η διοίκηση στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των τραπεζών σε ευαίσθητες περιοχές.

Τονίζεται πως εκατοντάδες αγρότες, συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, ενώ εμπόδια θα υπάρξουν και για τους επαγγελματίες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Και επίσης είναι δύσκολο, κάτω από την σημερινή οικονομική κρίση που βαραίνει τους πολίτες , να μεταφερθούν σε μακρινότερα υποκαταστήματα που το πλησιέστερο είναι 30 χιλιόμετρα απόσταση,χωρίς συγκοινωνιακή πρόσβαση και με κατεστραμένο οδικό δίκτυο ενώ οι μεγάλες ηλικίες είναι αντιμέτωπες με το ψηφιακό χάσμα που δεν τους επιτρέπει να εξυπηρετηθούν μέσω του e -banking.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κύμης  καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία μέσα από την αντιαναπτυξιακή και συγκεντρωτική πολιτική της, επιχειρεί την ερημοποίηση του τόπου μας και γενικότερα της υπαίθρου και καλεί όλους τους φορείς, ιδιαίτερα το Δήμο, να τοποθετηθούν και να αντιδράσουν προκειμένου να αποτραπεί η αποχώρηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr