Ανατροπές στα σούπερ μάρκετ: Μεγάλη αλυσίδα μένει ανοιχτή και μετά τις 9 μ.μ., τι σκέφτονται οι «μεγάλοι παίκτες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπές στα σούπερ μάρκετ: Μεγάλη αλυσίδα μένει ανοιχτή και μετά τις 9 μ.μ., τι σκέφτονται οι «μεγάλοι παίκτες»

Η νέα απόφαση για τα μέτρα ελέω covid φέρνει ανατροπές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, με τα LIDL να είναι η πρώτη μεγάλη αλυσίδα που επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας της για τους πολίτες μέχρι τις 21:30.

Μέχρι και πριν την πανδημία τα σούπερ μάρκετ στις 9 μ.μ. είχαν κατεβάσει ρολά. Με αποφάσεις στην αρχή του πρώτου lockdown η κυβέρνηση είχε επεκτείνει το ωράριό τους με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός των καταστημάτων.

Φαίνεται όμως πως αυτή η απόφαση ήρθε για να μείνει καθώς, τα LIDL επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τους και μετά τις 9 μ.μ.. Συγκεκριμένα θα κλείνουν για τους καταναλωτές στις 21:30, παρατείνοντας έτσι το ωράριο λειτουργίας τους κατά μισή ώρα.

Σιγή ισχύος για αυτή την απόφαση κρατούν οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες της αγοράς όπως ο Σκλαβενίτης, ο ΑΒ Βασιλόπουλος και τα My Market ωστόσο, ειδικά ο Σκλαβενίτης δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή τη «λογική» καθώς, παρόλο που του επιτρέπει η νομοθεσία να ανοίγει ορισμένες Κυριακές, η διοίκηση της εταιρείας δεν δίνει το ΟΚ για άνοιγμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr