Ανεξέλεγκτα συντρίμμια κινέζικου πυραύλου προς τη Γη – Πού θεωρείται πιθανό να πέσουν στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεξέλεγκτα συντρίμμια κινέζικου πυραύλου προς τη Γη – Πού θεωρείται πιθανό να πέσουν στην Ελλάδα

H EASA εξέδωσε προληπτική ενημέρωση για τα πιθανά σημεία που μπορεί να πέσουν στην Ευρώπη κομμάτια του πυραύλου. Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη λίστα περιοχών

“Kαμπανάκι” για την Κρήτη και την Βόρεια Ελλάδα κρούει η ΕΑSA  καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, σε αυτές υπάρχει πιθανότητα να πέσουν συντρίμμια από κινεζικό πύραυλο αναμένεται να πέσουν στη Γη σε μια ανεξέλεγκτη επανείσοδο τους στην τροχιά του πλανήτη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον χάρτη της ειδικότερα φαίνεται οι τροχιές του πυραύλου (με το πράσινο) περνούν πάνω από κατοικημένες περιοχές στην Ελλάδα, στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, αλλά και σε περιοχές της Ισπανίας και της Ιταλίας (με κόκκινο

Η πιθανότητα να προσγειωθούν σε οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή είναι εξαιρετικά μικρή, αναφέρει πάντως το BBC.

Σημειώνεται πως υπήρχαν εκκλήσεις από τη Nasa προς την κινεζική διαστημική υπηρεσία να σχεδιάζει τους πυραύλους της ώστε να αποσυντίθενται σε μικρότερα κομμάτια κατά την επανείσοδο τους στην τροχιά της γης, όπως είναι ο διεθνής κανόνας.

Ωστόσο οι πύραυλοι που κατευθύνονται προς τον ημιτελή διαστημικό σταθμό της Κίνας, γνωστό ως Τιανγκόνγκ, δεν έχουν την ικανότητα για ελεγχόμενη επανείσοδο.

Η πιο πρόσφατη εκτόξευση έγινε την Κυριακή, όταν ένας πύραυλος Long March 5 μετέφερε μια εργαστηριακή μονάδα στον σταθμό Τιανγκόνγκ.

H EASA εξέδωσε προληπτική ενημέρωση για τα πιθανά σημεία που μπορεί να πέσουν στην Ευρώπη κομμάτια του πυραύλου.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη λίστα, μαζί με τις Βουλγαρία, Γαλλία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία και Πορτογαλία.

).

ΠΗΓΗ: BBC– EVIMA.GR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr