Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας προς τα μέλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας προς τα μέλη

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας προς τα μέλη 


Σ
υναδέλφισσες& Συνάδελφοι,

Η Κρισιμότητα των συνθηκών που ζούμε σήμερααπαιτούν ενότητα των εργαζομένων και των Σωματείων,της δύναμής του Ε.Κ.Ε., και όχι πυροβολισμούς στον ΑΕΡΑ.

Όλο αυτό το διάστημα απέφευγα να απαντήσω στις όποιες καταγγελίες έβγαιναν εις βάρος μου και της παράταξης μου ΕΜΕΙΣ”. Από δω και στο εξής θα παίρνουν τις απαντήσεις που τους αρμόζει.

Σε μία περίοδο συνάδελφοι που βάλλονται τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις όλων των εργαζομένων που πάλεψαν με τη ζωή και το αίμα τους να τις κερδίσουν.

Εσείς που σήμερα συνάδελφοι της Ταξικής Ενότητας προσπαθείτε να δημιουργήσετε χάσμα μεταξύ των εργαζομένων και μιλάτε για μαφιόζικες ενέργειες και για εργοδοτικό συνδικαλισμό ΠΡΩΤΟΝ σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και ΔΕΥΤΕΡΟΝ σας ενημερώνω πως δεν έχετε την αποκλειστικότητα αλλά ούτε και την αποκλειστική ευαισθησία στα δικαιώματα των εργαζομένων και την διασφάλιση αυτών.

Συνάδελφοι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που έρχεται ένας σύγχρονος Μεσαίωνας.

Σκλαβοπάζαρο εργασιακών δικαιωμάτων, ένας τυφώνας που θέλει τη κατακρήμνιση των εργασιακών δικαιωμάτων – Κατάργηση οκταώρου (που τόσο αίμα χύθηκε γι αυτό) και ευέλικτες θέσεις εργασίας – Απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις – Κατάργηση της απεργίας  και των απεργιακών συγκεντρώσεων (που με τόσο κόπο και αγώνα έχουν κατακτηθεί ).

Συνάδελφοι στο μάθημα της υποταγής μένουμε πάντα μετεξεταστέοι.

Στεκόμαστε  στο μπόι των ονείρων μας.

Συνάδελφοι είδε το φως της δημοσιότητας καταγγελία από την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ , που αφορά ζητήματα της Ραδιοτηλεοπτικής  9.65 FM.

Έχω να τους ρωτήσω το εξήςου ήταν αυτά τα20 χρόνια οι συνάδελφοι της Ταξικής Ενότητας;

Τώρα αντιλήφθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο Ραδιοσταθμό; Και αναφέρουν«ιδιαίτερες ευθύνες» τόσο του Προέδρου και της Αντιπροέδρου παρότι  όλο αυτό το διάστημα δεν συμμετείχαν στο καταστατικό του 9.65FM., αγνοώντας  τις προσπάθειες που κατέβαλαν επί   δύο χρόνια προκειμένου να μπει σε μία διαφορετική πορεία ο 9.65FM.

Θεωρούμε ΑΝΑΓΚΑΙΟ συνάδελφοι να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έφερε εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου και ζήτησε  τα έσοδα των διαφημίσεων που έρχονται από τονΡαδιοσταθμό να κατατίθενται στο λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου ..Και ψηφίστηκε ομόφωνα….

Μία απόφαση που κινείται στα όρια της νομιμότητας και είναι αντιληπτό ότι αυτό έγινε γιατί υπάρχει καλύτερη γραμματειακή υποστήριξη στο Εργατικό Κέντρο και στήριξη του 9.65FM.

Tαυτόχρονα όλες οι συναλλαγές που γίνονται στο Eργατικό Kέντρο γίνονται με Πρακτικό του Δ.Σ. και με πράξεις μεταφοράς, οι δε αναλήψεις που γίνονται από το Εργατικό Κέντρο, γίνονται για ελάχιστα ποσά στα πλαίσια των εξόδων της λειτουργίας του.

Σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στην ΑΙΘΟΥΣΑΓ.Σ.,που παραβρέθηκαν και τα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος έκανε και λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Ραδιοσταθμού, παρότι δεν είχε θεσμική ιδιότητα και δεν είναι μέλος της Ραδιοτηλεοπτικής.

Οι παρατάξεις δήλωσαν και είναι γραμμένο  στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι έγινε λεπτομερής Απολογισμός των πεπραγμένων από το ΙΟΥΛΙΟ του 2018 όπου  δήλωσαν ότι δεν έχουν την παραμικρή ένσταση, που αφορά  στην εντιμότητα το στοιχείων που δόθηκαν .

Καθώς επίσης ο επικεφαλής της Ταξικής Ενότητας συν. Τζαβάρας Ιωάννης αποδέχθηκε την ορθότητα και τη διαφάνεια των οικονομικών στοιχείων

Επιπλέον έχω να σας δηλώσω και να το κάνω σαφές ότι  : σε όλο αυτό το διάστημα τόσο ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ όσο και η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης μας «ΕΜΕΙΣ» του Εργατικού Κέντρου,συμβάλαμε τα μέγιστα για μία διαφορετική πορεία,ΤΟΣΟ  για τη λειτουργία του Ε.Κ.Ε., όσο και του Ραδιοσταθμού και πιστεύουμε σε ένα βαθμό πως το έχουμε καταφέρει..

Σε όλο αυτό το διάστημα φροντίσαμε όλα τα έσοδα του του Ραδιοσταθμού να δοθούν στις ΟΦΕΙΛΕΣ που είχε .

Στην εργαζόμενη Μητάκη  να εξοφληθεί  η αποζημίωση της 12.000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων της.

Καθώς επίσης ρύθμιση στο ΚΕΑΟ του Ραδιοσταθμού μέχρι τον Ιούλιο 2021, στην εξόφληση της ΔΕΗ  και τηςΕΦΟΡΙΑΣ.

Και από τον Αύγουστο του 2018 δεν έχουμε δημιουργήσει ούτε ένα ευρώ έξοδα, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε σε μία διαφορετική πορεία του Ραδιοσταθμού.

Όσο για την εργαζόμενη ΜΗΤΑΚΗ, που καταγγέλλετε ότι ο Πρόεδρος  έχει «ιδιαίτερες ευθύνες» σας γνωστοποιώ τα κάτωθι:

Ο Πρόεδρος συμμετέχοντας στην επιτροπή του ΙΚΑ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου  ψήφισε  και στήριξε  με τα επιχειρήματα του, καθώς και ο εκπρόσωπος του Ραδιοσταθμού,όπου η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη  να αποδοθούν τα ένσημα  της εργαζόμενης   ΜΗΤΑΚΗ  από το 2001.

Ως προς τι λοιπόν «οι ιδιαίτερες ευθύνες του Προέδρουκαι της Αντιπρόεδρου;

Μήπως ευθύνονται και για την Μικρασιατική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Τί επιχειρούν οι συνάδελφοι της Ταξικής Ενότητας  να στηθεί  μια καινούργια ΔΙΚΗ των ΕΞΙ;. ή Μήπως γιατί έρχονται εκλογές;;;

Συνάδελφοι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια;;;..ποια η συμβολής σας;;  ποιες είναι οι πράξεις και οι ενέργειες σας;

Συνάδελφε  ΤΖΑΒΑΡΑ  ΙΩΑΝΝΗ, επικεφαλή της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, περίπου 10 χρόνια είστεμέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και της Ραδιοτηλεοπτικής.

Εσείς δεν έχετε ιδιαίτερες ευθύνες όπως καταλογίζετε στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο;;

Πως συμβάλατε  για μια καλύτερη πορεία του 9.65;;

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χρήματα που υπολείπονται συνάδελφοι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εισηγήθηκε στο  Δ.Σ.  του Ε.Κ.Ε. να  εξοφληθεί η εργαζόμενη ΜΗΤΑΚΗ από το ταμείο του ΕργατικούΚέντρου.

Μια απόφαση, που πήρε  σχετική πλειοψηφία και με ευθύνη  του  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ενημερώνοντας το Δ.Σ.προχωρήσαμε ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ….

Επιπλέον έχω να σας δηλώσω το εξής: ότι από τον Αύγουστο του 2018 και εν γνώση του  Δ.Σ. του Ε.Κ.Ε.δεν υλοποίησα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ,ότι ένα τμήμα των εισφορών που εισπράττεται από τις εισφορές  των σωματείων μας να αποδίδεται στο Ραδιοσταθμό 9.65FM.

Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να μπορέσουμε να έρθει μία καλύτερη μέρα για το Ραδιόφωνο και θα ήθελα να ρωτήσω τους καταγγέλλοντες:

Ποια ήταν η συμβολή τους ως προς το Ραδιόφωνο;;;;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΕ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr