Αντιδράσεις για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Η ανάρτηση που προκάλεσε οργή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Η ανάρτηση που προκάλεσε οργή

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από το Αττικό Ζωολογικό πάρκο
Η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με επίκεντρο τα δελφίνια που ζουν στο πάρκο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανήρτησε φωτογραφίες από οικογενειακή επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο και στη λεζάνα που τις συνόδευε ανέφερε: «αξίζει τον κόπο να πάτε με τα παιδιά σας και να δουν από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα ζώα».

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μετά την ανάρτηση, ήρθε σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσιοποίηση του υλικού με τα δελφίνια, που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου η άδεια έχει ανακληθεί από το 2020.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας «σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων.
Ο βασικός στόχος της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας είναι η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την ευζωία των ζώων (συντροφιάς) και καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr