Απατεώνες χτυπούν και τη Βόρεια Εύβοια – Ζητούν κωδικούς για δήθεν κράτηση δωματίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απατεώνες χτυπούν και τη Βόρεια Εύβοια – Ζητούν κωδικούς για δήθεν κράτηση δωματίου

Περιστατικά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών σε πολίτες της Αιδηψού
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Λουτρών Αιδηψού, Νίκος Κόμνος προειδοποιεί τους κατοίκους για περιστατικά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών.
Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά στην περιοχή μας απάτης είτε μέσω τηλεφώνου με την γνωστοποίηση αριθμού τραπεζικών καρτών είτε μέσω Διαδικτύου με μέθοδο κατάθεσης προκαταβολής για κράτηση δωματίου σε επιχειρήσεις καταλυμάτων με την γνωστοποίηση τραπεζικών κωδικών e-banking.
Σε περίπτωση που σας τύχει παρόμοιο περιστατικό, μην γνωστοποιήσετε κανένα προσωπικό δεδομένο και ενημερώνετε την Αστυνομία».
Ο Νίκος Κόμνος μιλώντας στο evima.gr ανέφερε ότι: «Ζητούν από το τηλέφωνο για να κλείσουν κράτηση δωματίου αριθμό χρεωστικής κάρτας. Και άλλος ένας τρόπος είναι ότι στέλνουν ένα λινκ που σε βγάζει σε ενα περιβάλλον που ζητάει κωδικούς e-banking, για να βάλουν δήθεν προκαταβολή», αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Λουτρών Αιδηψού και συνεχίζει, «Και πατώντας τους κωδικούς, έχουν πρόσφαση στο e-banking και αφαιρούν ό,τι υπάρχει από όλους τους λογαριασμούς που είνια συνδεδεμένοι με το συγκεκριμένο e-banking».
Ο κ. Κόμνος κάνει «έκκληση στους συμπολίτες μου, να είναι πολύ προσεκτικοί και αν αντιληφθούν παρόμοιο περιστατικό να το καταγγείλουν στην αστυνομία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr