Απίστευτες εικόνες: Μαθητές κάνουν μάθημα σε εκκλησάκι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτες εικόνες: Μαθητές κάνουν μάθημα σε εκκλησάκι

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από τα μαθήματα δίπλα σε ιερά λείψανα

Απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στο Καπετανάκειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, μαθητές της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής κάνουν μάθημα στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού, στον προαύλιο χώρο του Καπετανάκειου, καθώς οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν και το αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί.

 

Μάλιστα, γονείς κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα σε χώρο με συνθήκες μούχλας και δίπλα στο οστεοφυλάκιο με τα ιερά λείψανα του Αγίου και της οικογένειάς του.

kapetanakio 1

 

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ και φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου στο Καπετανάκειο, Αρετή Σπαχή, μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι  η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει. Έτσι, παρόλο που, μετά από ταλαιπωρία ετών μέχρι την ανακατασκευή του συγκροτήματος, οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας εργαστηρίου για τις φυσικές επιστήμες, όπως εξήγησε, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από πέρυσι δύο λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο τάξεων. Ωστόσο, μέχρι τώρα, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου -όπως ανέφερε- οι αίθουσες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και έτσι οι μαθητές δύο τάξεων της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής «στεγάζονται» στον χώρο της μικρής εκκλησίας, που για τον λόγο αυτό καθαρίστηκε, βάφτηκε και θερμαίνεται.

 

Ωστόσο, όπως τόνισε, η εκκλησία είναι χώρος λατρευτικός και είναι ακατάλληλος για να στεγάσει μια σχολική τάξη. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για λύση ανάγκης. «Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα μαθητή από το σχολείο» σημείωσε, τονίζοντας ξανά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης από το Δήμο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr