Απίστευτη κακοποίηση ζώου: Ακρωτηρίασαν αλεπού και την άφησαν να πεθάνει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη κακοποίηση ζώου: Ακρωτηρίασαν αλεπού και την άφησαν να πεθάνει

Ένα φριχτό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου με θύμα μία αλεπού, την οποία ασυνείδητοι ακρωτηρίασαν και την άφησαν να πεθάνει

Ένα φριχτό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου με θύμα μία αλεπού, την οποία ασυνείδητοι ακρωτηρίασαν και την άφησαν να πεθάνει από αιμορραγία και με φριχτούς πόνους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του grtimes, αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/10) ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δέχθηκε κλήση για μια αλεπού η οποία βρέθηκε τραυματισμένη σε ημιθανή κατάσταση λίγο έξω από τους Μανιάκους Καστοριάς.

Όταν έφτασε στο σημείο, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, το ζώο ήταν ήδη νεκρό και μάλιστα όπως διαπιστώθηκε με βάναυσο τρόπο, καθώς ο δράστης ή οι δράστες, αφού πρώτα φέρονται να αιχμαλώτισαν την αλεπού στη συνέχεια την ακρωτηρίασαν, κόβοντας τα πόδια της, με αποτέλεσμα να καταλήξει από αιμορραγία μέσα σε φριχτούς πόνους.

«Δεν τη χωρά ανθρώπινος νους αυτή την αγριότητα. Το ζώο βασανίστηκε άγρια πριν πεθάνει. Δεν είχε τραύμα από πυροβολισμό, μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στην κάτω γνάθο, από το οποίο μάτωσαν τα δόντια του. Δεν πέθανε όμως από αυτό» τονίζει στο GRTimes o Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ο άνθρωπος, αν μπορεί να είναι «άνθρωπος» αυτός που το έκανε -δεν ξέρω αν είχε και συνεργούς- αιχμαλώτισε το ζώο και στη συνέχεια του έκοψε τα πόδια. Η αλεπού πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία και αυτό συνέβη σήμερα. Εγώ όταν έφτασα εκεί, βρήκα το ζώο ζεστό που σημαίνει ότι μόλις είχε καταλήξει. Το πήρα, το έθαψα, αλλά ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ το τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο χέρι» προσθέτει.

Ο κ Παναγιωτόπουλος κλήθηκε στο σημείο από μία διερχόμενη κοπέλα η οποία σε βόλτα με τα σκυλιά της εντόπισε την άτυχη αλεπού σε πολύ κακή κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr