Απίστευτο: Τρένο πέρασε από φυλασσομένη διάβαση με ανεβασμένες μπάρες – Βίντεο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Τρένο πέρασε από φυλασσομένη διάβαση με ανεβασμένες μπάρες – Βίντεο

Πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Οργή προκαλεί βίντεο από αυτόματη διάβαση τρένων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το βίντεο δείχνει φορτηγό λίγο πριν διασχίσει τις ράγες, ενώ οι μπάρες ήταν ανοιχτές και ένα τρένο περνούσε μπροστά από τους οδηγούς.

Πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Το τρένο κόρναρε την ώρα που περνούσε από τη διάβαση και το ηχητικό σήμα, σε συνδυασμό με την αντίδραση των οδηγών που έκαναν όπισθεν, ήταν ο λόγος που αποσοβήθηκε εξαιρετικά σοβαρό ατύχημα.

Πηγές του ΟΣΕ μιλώντας στο MEGA, ανέφεραν: «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ Κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος»

Ο Γιώργος Μάνωλης, μηχανοδηγός, μιλώντας στο MEGA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr