Από στρεπτόκοκκο πέθανε 8χρονος -Ο πατέρας του παιδιού κατηγορεί τους γιατρούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από στρεπτόκοκκο πέθανε 8χρονος -Ο πατέρας του παιδιού κατηγορεί τους γιατρούς

Από επιπλοκές που του προκάλεσε ο στρεπτόκοκκος κατέληξε ο 8χρονος από την Ημαθία, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους συγγενείς του.

Από στρεπτόκοκκο κατέληξε το 8χρονο αγοράκι από τον Στενήμαχο Νάουσας Ημαθίας, σύμφωνα με τον πατέρα του. Ο μικρός ανέβασε πυρετό την Παρασκευή και το Σάββατο, που δεν έπεφτε, ενώ άρχισε να κάνει και εμετούς. Οι γονείς το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Νάουσας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ στο Action 24, μέχρι να βγουν οι απαντήσεις, επέστρεψαν στο σπίτι τους, κι όταν πήγαν ξανά στο νοσοκομείο, οι γιατροί τούς ζήτησαν να παραμείνουν για νοσηλεία για περαιτέρω διερεύνηση. Την Κυριακή οι τιμές σε νέες εξετάσεις ήταν πάρα πολύ υψηλές και η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε.

Έτσι, στήθηκε επιχείρηση για να διακομιστεί το παιδί στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε ΜΕΘ Παίδων. Αρχικά διακομίστηκε στο «Γεννηματάς», όμως λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων. Δυστυχώς, η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη και το παιδί κατέληξε. Ο 8χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή, οι γιατροί του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί μία και πλέον ώρα, ωστόσο περί τις 10 το βράδυ της Κυριακής το παιδί κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr