Απογραφή: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση -Plan B με τηλεφωνικές συνεντεύξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απογραφή: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση -Plan B με τηλεφωνικές συνεντεύξεις

Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο να αυτοαπογραφούν οι πολίτες

Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο να αυτοαπογραφούν οι πολίτες, στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών που «τρέχει» η ΕΛΣΤΑΤ το 2021.

Όσοι δεν αυτοαπογραφούν -δείτε οδηγίες για την αυτοαπογραφή εδώ- μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα κληθούν να περάσουν από συνέντευξη με εκπρόσωπο της ΕΛΣΤΑΤ. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος, μιλώντας στα «Νέα», δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι την επόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου θα έχουν μοιραστεί όλοι οι φάκελοι, σε κάθε γωνιά της χώρας, και οι πολίτες θα έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή.

«Η αυτοαπογραφή προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο λόγος, όμως, που δώσαμε την παράταση αυτή – σημειωτέον, δεν θα υπάρξει άλλη παράταση – ήταν κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, αν θα μας επιτρέψουν, δηλαδή, οι συνθήκες να πάμε στα σπίτια των πολιτών και να τους απογράψουμε» σημείωσε ο κ. Θανόπουλος και προσέθεσε:

«Ετσι, δώσαμε περισσότερο χρόνο στον κόσμο να λάβει τους κωδικούς και να αυτοαπογραφεί. Παράλληλα, εμείς ως Αρχή στο διάστημα αυτό θα οργανωνόμαστε και θα προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να γίνει το δεύτερο στάδιο της απογραφής μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Κατά την ίδια πηγή, μέχρι σήμερα δεν έχει μοιραστεί το 20% των φακέλων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr