Αποκλειστικό: 170 είναι στο σύνολο οι μετανάστες που έφτασαν σε ξενοδοχείο της Ερέτριας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστικό: 170 είναι στο σύνολο οι μετανάστες που έφτασαν σε ξενοδοχείο της Ερέτριας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima σχετικά με την αιφνίδια εγκατάσταση των μεταναστών σε ξενοδοχείο της Ερέτριας, για την ώρα επέχουν μεταφερθεί στο σύνολο 170 μετανάστες.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 31/10 προς Κυριακή μεταφέρθηκαν με πούλμαν 19 και σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου άλλοι 151.

Την ίδια ώρα με επιστολή του ο δήμαρχος Ερέτριας ζητά από τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον υπουργό κ. Νότη Μηταράκη σύμφωνα με την οποία ζητά την απομάκρυνση τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα 30-10-2020, ότι επίκειται η εγκατάσταση ικανού αριθμού μεταναστών σε ξενοδοχειακή μονάδα του Δήμου Ερέτριας.
Η εν κρυπτώ και ξαφνική υλοποίηση της εγκατάστασης , ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο γεγονός , εν μέσω πανδημίας, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.
Ο Δήμος όπως έχει ήδη αναφερθεί , με τον πλέον επίσημο τρόπο , σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο έχει εξαντλήσει το ποσοστό φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων που του αναλογεί και είναι δυσανάλογο προς τον πληθυσμό του.
Ως Δημοτική Αρχή διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι είμαστε απέναντι σε τέτοιους είδους μεθοδεύσεις τις οποίες καταγγέλλουμε επιφυλασσόμενοι για τις περαιτέρω δυναμικές ενέργειες μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr