«Αψυχολόγητη κίνηση»- Τι λένε ναυτικοί για την δολοφονία του Αντώνη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αψυχολόγητη κίνηση»- Τι λένε ναυτικοί για την δολοφονία του Αντώνη

«Αισθάνθηκα έκπληξη βλέποντας την εικόνα. Μετά ντροπή, οδύνη και θλίψη από ένα ελληνικό επιβατικό. Αψυχολόγητη ενέργεια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και πώς έγινε», λέει ο καπετάνιος Ισίδωρος Μαμίδης.

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την αποτρόπαια δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά, μετά από σπρώξιμό του από μέλος του πληρώματος του Blue Horizon που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

«Αισθάνθηκα έκπληξη βλέποντας την εικόνα. Μετά ντροπή, οδύνη και θλίψη από ένα ελληνικό επιβατικό. Αψυχολόγητη ενέργεια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και πώς έγινε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο καπετάνιος Ισίδωρος Μαμίδης.

«Με το που τον είδαν να πέφτει στη θάλασσα, έπρεπε να ξεχάσουν τι έχουν κάνει και κατευθείαν να ενεργοποιήσουν το ‘άνθρωπος στη θάλασσα’, να του πετάξουν ένα σωσίβιο κατευθείαν.

Όπως λέει ο ίδιος θα πρέπει, μετά και από αυτό το συμβάν, το λιμάνι του Πειραιά να βελτιώσει τις υποδομές του.

«Στην μνήμη του Αντώνη, το λιμάνι του Πειραιά είναι ώρα να αρχίσει να φτιάχνεται, διότι αν ήταν ένα λιμάνι σοβαρό, όπως πρέπει, του εξωτερικού, και δεν ήταν ελεύθερο σε πρόσβαση στον καθένα να τρέχει σε καταπέλτες και να φεύγει από το γκισέ και να τρέχει και να περνάει αυτοκίνητα για να φτάσει στο πλοίο, ίσως αυτό το ατύχημα να μην το είχαμε».

Όπως λέει ο καπετάνιος, «ο καταπέλτης του πλοίου έπρεπε να έχει ανεβεί όπως λέει ο κανονισμός. Από την στιγμή που βλέπουν ότι το πλοίο κινείται, δεν τον απωθείς, τον βοηθάς να ανεβεί μέσα όποιος και αν είναι αυτός, ακόμα και αν είναι ο χειρότερος δολοφόνος».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr