Αρνιακός στο Evima.gr: «Καμίνι» η Χαλκίδα – Πότε θα χτυπήσουν τα 43αρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνιακός στο Evima.gr: «Καμίνι» η Χαλκίδα – Πότε θα χτυπήσουν τα 43αρια

Πως θα επηρεαστεί η Εύβοια - Πού θα χτυπήσουν 43αρια - Τι λέει στο evima.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για τον καύσωνα που βρίσκεται προ των πυλών της χώρας και θα φέρει θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη (27-7-2021).

Επισημαίνεται πως από την Πέμπτη (29-7-2021) έως και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στο evima.gr  δίνοντας την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, ένα ασυνήθιστο ζεστό χρονικό διάστημα μας περιμένει τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει από σήμερα και να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα στην Εύβοια τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες αναμένουμε στην Χαλκίδα, από αύριο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά φτάνοντας τους 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη τους 37, την Πέμπτη 38, την Παρασκευή 39, το Σάββατο 41, την Κυριακή 42 και την Δευτέρα θα αγγίξει τους 43.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να δοκιμαστούν άνθρωποι, ζώα, φυτά αλλά και υποδομές. Χρειάζονται μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και μεγάλη προσοχή για δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr