ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρπαξε 20.000 ευρώ από ιερέα εκβιάζοντάς τον οτι θα διαρρεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο

Εκβιάζε ιερέα οτι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο και τον ανάγκασε να του δώσει 20.00 ευρώ.
Άρπαξε 20.000 ευρώ από ιερέα εκβιάζοντάς τον οτι θα διαρρεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο

Έναν ιερέα εκβίαζε ένας 30χρονος από τη Λάρισα, οτι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο, αναγκάζοντάς τον να του δώσει 20.00 ευρώ.

Στον 30χρονο πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικές Αρχές Ρόδου, καθώς κρίθηκε ένοχος  εξακολουθητικής εκβίασης του ιερέα.

Ο δράστης τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 30χρονο Λαρισαίο.

Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος για το γεγονός πως στο διάστημα από 3 Απριλίου 2018 έως 6 Ιουλίου 2020 εξανάγκασε τον ιερέα να του καταβάλει περίπου 20.000 ευρώ σταδιακά υπό την απειλή ότι θα δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την dimokratiki.gr ο ιερέας, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή είχε γνωρίσει το 2012 τον κατηγορούμενο στο νησί, το οποίο επισκεπτόταν σε διάφορες εορτές για να πουλά εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη.

Μετά την γνωριμία τους, επικοινώνησε μαζί του, όπως κατήγγειλε ο ιερέας, και του είπε ότι έχει φωτογραφίες του, χωρίς να προσδιορίζει τι απεικονίζουν κι ότι αν δεν του κατέβαλε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ θα τις δημοσίευε στο διαδίκτυο.

Ο ιερέας φέρεται να φοβήθηκε από άγνοια για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με τις φωτογραφίες του και του κατέβαλε το ποσό σε λογαριασμό που του υπέδειξε στην Εθνική Τράπεζα. Ισχυρίστηκε δε ότι επικοινωνούσε μαζί του κάθε δύο μήνες και του ζητούσε χρήματα και σε άλλους λογαριασμούς και με άλλο δικαιούχο. Συνολικά, όπως είπε, του κατέβαλε περίπου 20.000 ευρώ.

Ο 30χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως επρόκειτο για άτοκο δάνειο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ