Άρση μέτρων: Τέλος από σήμερα η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση μέτρων: Τέλος από σήμερα η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Ελευθερία κινήσεων και άρση των περιορισμών έφερε η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Από σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου, τα χαμόγελα θα φαίνονται ξανά καθώς οι μάσκες καταργούνται στους εξωτερικούς χώρους για όλους, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι θα πρέπει να τις φοράμε όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο εξής όταν το ρολόι δείχνει 01:30 μετά τα μεσάνυχτα δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε σπίτι καθώς αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μεγαλώνουν και οι παρέες στην εστίαση με 10 άτομα πλέον να επιτρέπονται στο ιδιο τραπέζι. Στις δεξιώσεις αυξάνεται ο αριθμός των καλεσμένων, ενώ πληθαίνουν και οι ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες αφού πλέον θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ.

Χωρίς self tests οι εμβολιασμένοι

Περισσότερες ελευθερίες θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι πλέον εξαιρούνται της υποχρέωσης του self test για να εισέλθουν στην εργασίας τους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η άρση των μέτρων δεν σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος της ανοσίας του πληθυσμού μέσω των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr