Ασθενής μαχαίρωσε υπάλληλο ασφαλείας νοσοκομείου στο πόδι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασθενής μαχαίρωσε υπάλληλο ασφαλείας νοσοκομείου στο πόδι

Ο ασθενής συνελήφθη από την αστυνομία ενώ ο υπάλληλος γλίτωσε από τύχη με ελαφρά τραύματα

Σοκάρει η είδηση ότι ένας ασθενής μαχαίρωσε εργαζόμενο στην υπηρεσία της φύλαξης στο νοσοκομείο των Χανίων το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, ένας άνδρας ο οποίος πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για να εξεταστεί, κάτω από άγνωστες συνθήκες λογομάχησε με τον εργαζόμενο, τότε ο ασθενής τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε τον υπάλληλο ασφαλείας στο πόδι.

Στο σημείο έσπευσε η ΕΛ.ΑΣ. προχωρώντας στη σύλληψη του ασθενούς, ενώ ο υπάλληλος ασφαλείας του νοσοκομείου τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες  τις τελευταίες ημέρες περιφερόταν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων, προφασιζόμενος διάφορες παθήσεις. Κάποια στιγμή ενημερώθηκε η ασφάλεια του νοσοκομείου και ο σεκιουριτάς του ζήτησε να απομακρυνθεί. Υπήρξε λογομαχία και στη συνέχεια ο ασθενής απομακρύνθηκε από τον χώρο των Επειγόντων, αφού πρώτα απείλησε τον εργαζόμενο ότι θα του κάνει κακό.

Tην Πέμπτη το βράδυ, γύρω στις 20:30, επέστρεψε στα ΤΕΠ και ξαφνικά επιτέθηκε από πίσω στον ανυποψίαστο σεκιουριτά, καρφώνοντάς τον με μικρό σουγιά τρεις φορές στον γλουτό.

Η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό σημειώνοντας ότι ο εργαζόμενος γλίτωσε από τύχη.

«Έγινε μήνυση από τον συνάδελφο και κρατείται για να περάσει αυτόφωρο. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ότι είμαστε απροστάτευτοι στα νοσοκομεία. Χρειάζονται προσλήψεις ΣΟΧ φυλάκων, συχνές περιπολίες της αστυνομίας έξω από τα νοσοκομεία, να γίνονται μηνήσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για να μην στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πριν θρηνήσουμε θύματα», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννακος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr