Blue Horizon: Από πνιγμό πέθανε ο 36χρονος Αντώνης – Έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Blue Horizon: Από πνιγμό πέθανε ο 36χρονος Αντώνης – Έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου Αντώνη Kαργιώτη

Ο Αντώνης από το Λασίθι. έχασε τη ζωή του όταν το πλήρωμα του «Blue Horizon» τον πέταξε στη βίαια θάλασσα στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα που εκείνο ήταν έτοιμο για αναχώρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής που διενήργησαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλίας Μπογιόκας και ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης έδειξε ότι ο θάνατος του 36χρονου οφείλεται σε «πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος και κάκωσης κεφαλής».

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές, διαπιστώθηκε ότι είχε χτύπημα στο κεφάλι ενδεχομένως από τον καταπέλτη το οποίο ενδεχομένως να συνετέλεσε στον πνιγμό, κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να διαπιστωθεί ιατροδικαστικά.

Καθώς η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, και με δεδομένο ότι ο 36χρονος έμεινε αβοήθητος στο νερό για ώρα αφότου κατέληξε στη θάλασσα, ενδεχομένως η ζωή του να είχε σωθεί αν είχαν σπεύσει να τον ανασύρουν. Όπως έχει γίνει γνωστό, το πλοίο μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό απέπλευσε κανονικά, παρότι τόσοι οι επιβάτες του όσο και οι επιβάτες παρακείμενου πλοίου φώναζαν και έκαναν εκκλήσεις για να ανασυρθεί ο 36χρονος από το νερό. Το πλοίο συνέχισε τον πλου του και επέστρεψε στο λιμάνι μετά από σχετική εντολή του Λιμενικού μετά από πολύ ώρα, το οποίο είχε ενημερωθεί από επιβάτες για το περιστατικό και κατά μαρτυρίες τους είχε αποσταλεί και το βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και αποτυπώνει τα όσα τραγικά συνέβησαν στον καταπέλτη.

Μάλιστα,  Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς την διαχείριση του περιστατικού διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο 36χρονος φαίνεται να προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρησή του, όμως άνθρωποι του πληρώματος τον εμποδίζουν με σπρωξιές να ανέβει τουλάχιστον δύο φορές και αφού τον έσπρωξαν, πέφτει στη θάλασσα. Λίγο αργότερα ο 36χρονος χάνει τη ζωή του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr