Blue Horizon: Την Κυριακή θα απολογηθούν οι 3 εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Blue Horizon: Την Κυριακή θα απολογηθούν οι 3 εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το πρωί τα τρία από τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 36χρονου, Αντώνη Καργιώτη και είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Ωστόσο οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για αύριο, Κυριακή (10/9) προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων που έχουν προστεθεί στη δικογραφία. Ο 4ος κατηγορούμενος, ο υποπλοίαρχος, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος Αντώνης, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες

Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται σε video να απωθεί τον 36χρονο, τον ύπαρχο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr