Χαλκίδα: Διαμαρτυρία των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ροβιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Διαμαρτυρία των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ροβιών

Τι ζητούν από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Εύβοιας

Σε διαμαρτυρία προχωρούν σήμερα οι γονείς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ροβιών.

Συγκεκριμένα διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του σχολείου και σήμερα θα βρεθούν στην Χαλκίδα έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει.

Η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ροβιών

Σε συνέχεια της ξαφνικής τηλεφωνικής ενημέρωσης της Διεύθυνσης του Σχολείου μας, πως αυτό θα υποβαθμιστεί από 4/θέσιο σε 3/θέσιο, την Παρασκευή 15/10/2021 και ώρα 14:40, ενώ εν μέσω κακοκαιρίας και ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, τα παιδιά μας προσπαθούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω webex, και κατόπιν της ανοικτής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία του χωριού μας, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής, της Τοπικής αυτοδιοίκησης, του Συλλόγου Διδασκόντων, των γονέων, των μαθητών , αλλά και πολλών κατοίκων των πυρόπληκτων Ροβιών,σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Από αύριο, Δευτέρα 18/10/2021 και μέχρι νεοτέρας προχωρούμε σε ΑΠΟΧΗ από τα μαθήματα, με σύμφωνη τη γνώμη όλης της τοπικής κοινωνίας.

Επιπλέον, αύριο Δευτέρα 18/10/2021 επιτροπή θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα, μεταφέροντας τα αιτήματά μας για δίκαιη αντιμετώπιση των παιδιών μας και συμμετοχή τους επί ίσοις όροις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι αδιανόητο, κι ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, με την παράδοση των μαθημάτων να κυλάει με γοργούς ρυθμούς, να αναγκάζουμε τους 11 μαθητές της ΣΤ τάξης να παραμείνουν στάσιμοι και τους 12 μαθητές της Ε τάξης να “ξεχάσουν” όσα διδάχτηκαν έως τώρα και να αρχίσουν να μαθαίνουν την ύλη της ΣΤ τάξης. Μιλάμε για μία τουλάχιστον “εγκληματική” από εκπαιδευτικής άποψης, επικείμενη συγχώνευση δύο τμημάτων, όσο και από σωστής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων σχετικά με τον COVID-19. Και όλα αυτά, ενώ το καλοκαίρι η Διεύθυνση του Σχολείου είχε ενημερωθεί περί της λειτουργίας του ως 4/θέσιο, και βάσει αυτού στήθηκε το πρόγραμμα λειτουργίας του.

Πέραν των ανωτέρω, μιλάμε για μαθητές μιας περιοχής που επλήγησε βαθύτατα από την πυρκαγιά της 3/8/2021, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να κυρηχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, και οι κάτοικοι να προσπαθούν ακόμα να κλείσουν τις πληγές τους. Το σχολείο μας, ως 4/θέσιο, έχει τα εξής κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για τα οποία είχε σταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 24 ΩΡΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ 11 ΩΡΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 12 ΩΡΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 4 ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΟΒΙΩΝ

Γονείς και μαθητές προσπαθούμε να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας λόγω της καταστροφικής φωτιάς που μας έχει επηρεάσει όλους σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Το σχολείο που αποτελεί πνεύμονα ζωής, πνευματικής καλλιέργειας και κοινωνικής συνοχής φτάνει σε σημείο να υπολειτουργεί για άλλη μία χρονιά. Βλέποντας την κατάσταση τπου επικρατεί, η οποία είναι απαράδεκτη, αναμέναμε  κάποια εξέλιξη, προς λύση του προβλήματος αυτού, να έρθουν δηλαδή όλοι οι εκπαιδευτικοί και να συμπληρωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, με στόχο να λειτουργεί εύρυθμα η σχολική μονάδα μας. Παρά τις ενημερώσεις για τις ελλείψεις των δασκάλων, δεν φάνηκε να γίνεται κάποια ενέργεια για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα προς εκπαίδευση με άλλα παιδιά της χώρας, τα οποία ξεκίνησαν οργανωμένα το σχολικό τους πρόγραμμα. Αντ’ αυτού, ενημερωθήκαμε πως το Σχολείο μας θα υποβαθμιστεί έχοντας ακόμα λιγότερα δικαιώματα από σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το πιο λυπηρό όμως είναι πως αυτό το φαινόμενο φανερώνει την απουσία της δικαιοσύνης, γιατί οι ώρες που χάθηκαν και κατά την περσινή σχολική χρονιά (όπου πάλι δεν είχαμε δάσκαλο αγγλικών και δάσκαλο ολοήμερου, ενώ ουδέποτε είχαμε δασκάλους για θεατρική αγωγή, μουσική ή καλλιτεχνικά) δεν  φαίνεται να εκτιμώνται ως σημαντικές . Στην  εκπαιδευτική  πραγματικότητα  του σχολείου μας είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ πρόβλημα.

Αιτούμαστε λοιπόν να μεριμνήσετε για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας και για την μη υποβάθμισή του, με στόχο την πλήρη εκπαίδευση των παιδιών μας, όπως ορίζει και το Σύνταγμα. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΗΔΗ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ “ΔΕΥΤΕΡΑΣ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Οι τοπικές αρχές του τόπου, οι γονείς και όλοι οι πολίτες της περιοχής βρίσκονται στο πλάι μας και θα αγωνιστούν μέχρι να δικαιωθούν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr