Χαλκίδα: Eκατομμύρια κυβικά νερού χάνονται κάθε χρόνο στη θάλασσα – Κραυγή αγωνίας από τους πολίτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Eκατομμύρια κυβικά νερού χάνονται κάθε χρόνο στη θάλασσα – Κραυγή αγωνίας από τους πολίτες

Πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα κυβικά νερού που χάνονται κάθε χρόνο στην Εύβοια
Εκατομμύρια κυβικά νερού χάνονται κάθε χρόνο στη θάλασσα από το Πάρκο Λαού ή τις πηγές της Αρεθούσας, τα οποία δεν αξιοποιούνται με κάποιο τρόπο στη Χαλκίδα.
Πολίτες της Χαλκίδας εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ποιότητα αυτού του νερού και κατά πόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε στην ύδρευση της περιοχής είτε ποτίζοντας τόσο το Πάρκο Λαού όσο και άλλα σημεία στην πόλη, τα οποία ξεραίνονται και παραμένουν παρατημένα.
Μάλιστα κάτοικος της περιοχής με ανάρτηση στο Facebook και την σελίδα ΔΗΜΟΤΗΣ προτείνει να γίνει μελέτη για το νερό του Πάρκου αλλά και της πηγής της Αρεθούσας και να γίνει ακόμα και κάποιο αξιοθέατο.
Παράλληλα γίνεται έκκληση να καθαριστεί το σημείο το οποίο έχει ένα σωρό από σκουπίδια και πλαστικά.

Η ανάρτηση:

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Πάρκο του λαού ή κάποιες φορές που έχω περάσει από τις πηγές της Αρέθουσας και εκεί από το γνωστό σημείο δίπλα από το βενζινάδικο στον Άγιο Στέφανο, αναλογίζομαι πόσα εκατομμύρια κυβικά νερού χάνονται κάθε χρόνο στη θάλασσα.
Θα θελα πολύ να μάθω για την ποιότητα αυτού του νερού, για την πιθανότητα χρήσης στην ύδρευση ή για τη δυνατότητα που, ίσως και με απλούς τρόπους, θα μπορούσε να ποτίσει αυτό το Πάρκο του λαού, ίσως και κάποια άλλα γύρω-γύρω σημεία της πόλης, που μένουν ξερά και χρησιμοποιούμε το νερό του δικτύου που τόσο ακριβά κοστίζει η μεταφορά του και η διανομή του στα δίκτυα της πόλης (και μάλιστα σε πολλά σημεία έχει προβληματικές ηλεκτροβάνες και σπασμένα μπεκ ποτίσματος).
Ίσως με μία απλή μελέτη και χρήση τεχνολογίας που μας έχει διδάξει ο Αρχιμήδης και τόσοι άλλοι αρχαίοι μηχανικοί σε συνδυασμό με την νέα, να μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ακόμα και μία ατραξιόν, στο χώρο, υδροκίνησης η οποία θα προσέλκυε και κόσμο σε αυτό το τόσο άδειο Πάρκο του λαού και την πηγή της Αρέθουσας.
Εξίσου σημαντικό θα ήταν και μία προσπάθεια καθαρισμού του καναλιού από συσσωρευμένα σκουπίδια που τόσο καιρό πετάμε μέσα σε αυτό και μία λύση να σταματάνε κάποιες σακούλες και πλαστικά που επιπλέουν, μετά από δραστηριότητες που γίνονται στο χώρο όπως το Παζάρι και κάθε Τρίτη η λαϊκή και γενικά η ζωή της πόλης, που επιπλέουν και φεύγουν στην θάλασσα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr