Εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων για τον ΧΥΤΑ: «Καλωσορίζουμε τη δήμαρχο στην πραγματικότητα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων για τον ΧΥΤΑ: «Καλωσορίζουμε τη δήμαρχο στην πραγματικότητα»

ΔΙαχωρίζει τη θέση του από την δημοτική αρχή ο συλλογος εργαζομένων δήμου Χαλκιδέων

Κατά τη διάρκεια εκπομπής σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Χαλκίδας  αναφέρθηκε ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων αλλά και των Συλλόγων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας και Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία είναι κοντά στις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Δήμου Χαλκιδέων και ειπώθηκε  χαρακτηριστικά ότι έγινε «κωλοτούμπα» από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Σωματείου μας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε να θυμίσουμε στο Δημοσιογράφο αλλά και στους Δημότες τα ακόλουθα:

Η αρχική θέση της Δημάρχου,  όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων ήταν η δημιουργία της κινητής ΜΕΑ σε χώρο κοντά στο Κοιμητήριο της Χαλκίδας πράγμα που θα είχε τεράστιο κόστος στους Δημότες μας αλλά  και γενικότερα στους κατοίκους της Εύβοιας.

Μετά την αντίδραση του Σωματείου μας και της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταφέραμε  να μπλοκάρουμε την συγκεκριμένη διαδικασία.

Στη συνέχεια σε συνεννόηση με τους άλλους Συλλόγους που προαναφέραμε σε συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε, προτείναμε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας για να αυξηθεί η χωρητικότητα του και κατά συνέπεια να υπάρχει παράταση στην λειτουργία του, αλλά και σε περίπτωση που αυτές δεν μπορούν να γίνουν, η μεταφορά των απορριμμάτων στην Άμφισσα ή Ιστιαία να βαρύνει το ΦΟΔΣΑ και όχι τους συμπολίτες μας.

Αυτές τις θέσεις που υποστηρίξαμε, ουδέποτε είχαν εκφραστεί από την κ. Βάκα, της οποίας η θέση ήταν η δημιουργία της κινητής ΜΕΑ.

Όμως  η Δήμαρχος Χαλκιδέων βλέποντας τις αντιδράσεις τόσο τις δικές μας, όσο και των πολιτών της πόλης έκανε την κωλοτούμπα, ενστερνίστηκε τις απόψεις μας και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε… την ανακοίνωσή μας θα μπορούσε να την είχε γράψει η ίδια…!!!!!

Την καλωσορίζουμε λοιπόν στην πραγματικότητα και μπορεί, όποτε χρειάζεται, να μας συμβουλεύεται για κινήσεις που πρέπει να κάνει προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr