Χαλκίδα: Στο νέο Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου ο Νίκος Χαρδαλιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Στο νέο Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ενημέρωση και ξενάγηση από τον Πρόεδρο του Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο

Η πρόοδος των εργασιών για  την ολοκληρωτική  κατασκευή και αναδιάρθρωση  του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου, στη Χαλκίδα, καθώς και τα  Εκθέματα- Κειμήλια που θα περιλαμβάνει, αποτέλεσαν το επίκεντρο της ενημέρωσης από τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιο Λιάσκο προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνο Φλώρο, τους Αρχηγούς και Υπαρχηγούς των τριών Κλάδων και προς ανώτερα και ανώτατα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η ενημέρωση και ξενάγηση στο χώρο του νέου Μουσείου έγινε στο περιθώριο του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, (Προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς) και της αντίστοιχης τελετής που έγινε στη Σχολή Πεζικού χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου,
συνεπικουρούμενου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βόρειων Σποράδων κ. Χρυσόστομο.Στον εορτασμό -εκτός από τους προαναφερόμενους- παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Βουλής, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των τοπικών Αρχών και Φορέων.Κατά την ξενάγησή της στο χώρο του νέου Μουσείου, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε- παρουσία και του Διοικητή της Σχολής Πεζικού Υποστρατήγου Λύσανδρου Ξηρογιάννη- την απεριόριστη ικανοποίησή της προς τον κ. Λιάσκο για τη δημιουργία του νέου Μουσειου, αλλά και για το γενικότερο αξιόλογο, όπως επεσήμαναν, έργο που επιτελεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο εν πολλοίς εστιάζεται στη δημιουργία νέων Παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα (π.χ. Χανιά,Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Κοζάνη, Λαμία κ.λ.π.), καθώς και στο πλήθος πρωτοβουλιών και δράσεών του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, με συνέργειες, συμπράξεις και κοινές ποικίλες εκδηλώσεις.


Απαντώντας εξάλλου, σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων δημοσιογράφων-συντακτών του στρατιωτικού και ελεύθερου ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Αναστάσιος Λιάσκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ίδρυση Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα, και ιδιαίτερα στον ιστορικό και εμβληματικό χώρο της Σχολής Πεζικού, ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο για τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, που θα προσδώσει σημαντικά οφέλη, σε πολλά επίπεδα στην τοπική Κοινωνία και όχι μόνον.


Και ο κ. Λιάσκος κατέληξε, εκφράζοντας την ακράδαντη πεποίθησή του πως αυτή η πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου θα αποτελέσει χαρακτηριστικό “σημείο αναφοράς” και σημαντικό “πόλο έλξης” για μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας, με απώτερο στόχο την τόνωση της εθνικής μνήμης και την ενίσχυση της εθνικής αυτογνωσίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr