Χαλκίδα ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: Ατέρμονες οι προσπάθειες μας για συνάντηση με τη Δήμαρχο – Ζητούμε απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: Ατέρμονες οι προσπάθειες μας για συνάντηση με τη Δήμαρχο – Ζητούμε απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2021

Τι αναφέρουν στην επιστολή που απέστειλαν στη δήμαρχο Χαλκιδέων

Ατέρμονες οι προσπάθειες μας για συνάντηση με τη Δήμαρχο, αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου της εστίασης Χαλκίδας – Επιστολή ”Κραυγή αγωνίας” του Σωματείου μας ”Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” προς τη δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Κυρία Δήμαρχε,
Ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται πλέον στην δυσχερέστερη θέση των τελευταίων 10 ετών και αναζητεί βέλτιστες λύσεις εξόδου από αυτήν την κατάσταση. Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση πλήττει με βάναυσο τρόπο τον κλάδο.
Η δέσμη μέτρων που πάρθηκε στο πρώτο lockdown, φέρνει σε δυσχερέστερη θέση του κλάδο την στιγμή που βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και σύμφωνα με τις εξαγγελίες των ειδικών θα υπάρξει και νέο κύμα προς τα τέλη Ιανουαρίου.
Συσσωρευμένα χρέη, ρυθμίσεις στα είδη ρυθμισμένα ”ελπίζοντας” σε νέες. Μια ατέρμονη και αδιέξοδη κατάσταση που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αδυναμία πληρωμών, λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας.
Απαιτούνται γενναίες και ρηξικέλευθες λύσεις για να μπορέσει ο κλάδος να σταθεί μετά του πέρας αυτής της πανδημίας.
Η κατάσταση αυτή μας οδηγεί στην ανάγκη προτάσεων για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και θα συνεχίσουν να δημιουργούνται, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ο κλάδος, έχοντας ήδη 5 μήνες κλειστά και 5 μήνες με περιορισμό λειτουργίας κατά 50% το 2020, και μη γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας μας αλλά και το πότε για το 2021.
Ως εκ τούτου ζητάμε την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2021, καθώς επίσης και την έκπτωση του 99% του ποσού για την ενοικίαση κοινοχρήστων χώρων.
Υπενθυμίζουμε ότι για το 2020 για την εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων πληρώθηκαν όλα τα ποσά, έχοντας την έκπτωση των ημερών που ήμασταν κλειστοί κατά το πρώτο lockdown (14 Μαρτίου με 25 Μαΐου) καθώς επίσης δόθηκαν δωρεάν έξτρα χώροι σε κάποια καταστήματα που υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr