Χαλκιδική: Μία μπάλα έσωσε τη ζωή του Ιβάν, πάλευε με τα κύματα για 18 ώρες – Αγνοείται ακόμα ο τρίτος της παρέας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Μία μπάλα έσωσε τη ζωή του Ιβάν, πάλευε με τα κύματα για 18 ώρες – Αγνοείται ακόμα ο τρίτος της παρέας

Μια μπάλα που βρήκε τελείως τυχαία μπροστά του ενώ έπλεε στη θάλασσα ανοιχτά του Ποσειδίου, στη Χαλκιδική, έσωσε τη ζωή του 30χρονου Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία ο οποίος βούτηξε με την παρέα του στην παραλία Μύτη, όμως τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή τούς τράβηξαν μέσα.

Ο 30χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται στο πέλαγος, με κατεύθυνση προς τις παραλίες της Λάρισας και του Πηλίου, ενώ ο 28χρονος φίλος του αγνοείται ακόμα.

Ο πιο «τυχερός» ήταν ο τρίτος της παρέας, ο 25χρονος που διεσώθη λίγα λεπτά αφότου παρασύρθηκε από το κύμα.

Σύμφωνα με το voria.gr, στη δερμάτινη μπάλα στηρίχθηκε για περίπου 18 ώρες ο Ιβάν για να κρατηθεί στη ζωή.

Η μπάλα έγινε η αιτία για να σωθεί η ζωή του 30χρονου Ιβάν, αφού τον κράτησε στην επιφάνεια του νερού για πάρα πολλές ώρες δίνοντάς του πολύτιμες ανάσες ξεκούρασης για να μη λυγίσει από την εξουθενωτική, πολύωρη κολύμβηση.

Για την παρέα των τριών νεαρών ανδρών όλα ξεκίνησαν όταν επέλεξαν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους, με αφορμή και τον εορτασμό των γενεθλίων του ενός. Το Σάββατο επέλεξαν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μεταβούν στην αμμόγλωσα της Ποτίδαιας, τη διάσημη και… επικίνδυνη Μύτη.

Όταν ο 28χρονος και ο 25χρονος βούτηξαν στο νερό, ο Ιβάν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά και πήρε την απόφαση να μπει στο νερό για να τους βοηθήσει. Τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα τον παρέσυραν με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια θέση με τους υπολοίπους.

Έτσι βρέθηκε επί 18 ώρες να παλεύει με τα κύματα για τη ζωή του. Σήμερα το μεσημέρι, τον εντόπισαν οι Αρχές, την ώρα που ο τρίτος της παρέας αγνοείται ακόμα.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, όμως δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής, την ώρα που σκάφη του λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σαρώνουν την περιοχή στη Χαλκιδική.

Οι ελπίδες που το πρωί με τον εντοπισμό του φίλου του, είχαν αναπτερωθεί, αρχίζουν να αργοσβήνουν, ομως όλοι ευελπιστούν πως ο 28χρονος θα βρεθεί ζωντανός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr