Χειροθεσία του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα σε Άρχοντα Οφφικιάλιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειροθεσία του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα σε Άρχοντα Οφφικιάλιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χειροθέτησε σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τον εφοπλιστή Νικόλαο Πατέρα.

Η τελετή έγινε σήμερα το μεσημέρι, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Κολωνάκι, ο οποίος ανακαινίστηκε από τον εφοπλιστή, ο οποίος ανακαίνισε και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα στο θεραπευτήριο Ευαγγελισμός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, από τις 15 Απριλίου, πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε κεντρική ομιλία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean», το απόγευμα της Τρίτης, 16 Απριλίου 2024, στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπου και τόνισε τη σημασία να έχουμε πάντα στην σκέψη μας  τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στον πλανήτη μας και να προσευχόμαστε για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ζήτησε δε να τηρηθεί από όλους ενός λεπτού σιγή, «καθώς στρέφουμε τον νου και την καρδιά μας στα θύματα του πολέμου στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, καθώς και στη δική μας ήπειρο»

Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πολλών ηγετών άλλων Κρατών, Υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στελεχών διεθνών οργανισμών, ειδικών επιστημόνων και οικονομικών παραγόντων. Σήμερα το απόγευμα, ο Πατριάρχης θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr