Χωρίς τις αισθήσεις τους οι 3 αναρριχητές – Εντόπισαν χιονοστιβάδα στο σημείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς τις αισθήσεις τους οι 3 αναρριχητές – Εντόπισαν χιονοστιβάδα στο σημείο

Πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι 3 αναρριχητές στα Καλάβρυτα.

Δυστυχώς τα νέα από τις έρευνες στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, όπου πραγματοποιούνταν από χθες το βράδυ έρευνες για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών, δεν είναι καλά. Όπως μετέδωσε ο Alpha, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι οι διασώστες τούς βρήκαν πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο, σε ένα δύσβατο σημείο, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα πάντα με τον Alpha, στο σημείο υπήρχε χιονοστιβάδα, η οποία πιθανότατα τους καταπλάκωσε. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

«Από τη στιγμή που καταλάβαμε ότι αγνοούνται οι τρεις άνθρωποι κινητοποιηθήκαμε για τον εντοπισμό τους», ανέφερε νωρίτερα στο iEidiseis ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος . Όσον αφορά στις έρευνες, ο κ. Άγριος τόνισε στο iEidiseis πως μέχρι και τις 11 το πρωί της Κυριακής δεν έχει εντοπιστεί ίχνος τους.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr