Δήμος καταγράφει με drone τα ακαθάριστα οικόπεδα και ρίχνει πρόστιμα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος καταγράφει με drone τα ακαθάριστα οικόπεδα και ρίχνει πρόστιμα!

Εναέριες αυτοψίες με τη χρήση drone, ώστε να εντοπιστούν τα οικόπεδα, τα οποία αν και οι ιδιοκτήτες τους έχουν ειδοποιηθεί, παραμένουν ακαθάριστα

Εναέριες αυτοψίες με τη χρήση drone, ώστε να εντοπιστούν τα οικόπεδα, τα οποία αν και οι ιδιοκτήτες τους έχουν ειδοποιηθεί, παραμένουν ακαθάριστα ελλοχεύοντας μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, πραγματοποιεί ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου.

Συγκεκριμένα από την περασμένη Δευτέρα γίνονται εναέριες αυτοψίες με τη χρήση drone.

Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος γίνεται για πρώτη φορά στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Με τη χρήση drone υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζονται με ακρίβεια τα ακαθάριστα οικόπεδα ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι χρόνοι των αυτοψιών ώστε η διαδικασία του καθαρισμού να προχωρά ταχύτερα, που είναι τελικά και ο αντικειμενικός σκοπός του εγχειρήματος.

Σε δεύτερο χρόνο, είναι σημαντικό ότι με τη χρήση drone απεγκλωβίζεται κρίσιμος αριθμός εργαζομένων που χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά τις ειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό οικοπέδων, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έχουν σταλεί περί τις 2.500 επιστολές για τις οποίες η προθεσμία έληξε στις 15 Ιουνίου. Ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περίπου άλλες 1.000 με 1.500.

Τα πρώτα πρόστιμα

Έτσι μετά τις αυτοψίες με το drone που αναμένονται να ενταθούν έως τα τέλη της εβδομάδας και την πιστοποίηση των παραβάσεων, από τις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται και τα πρώτα πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται αναλόγως με το μέγεθος του οικοπέδου.

Χαρακτηριστικό του ταχύρρυθμου αποτελέσματος είναι ότι τις προηγούμενες χρονιές η διαδικασία ολοκληρωνόταν στα τέλη του καλοκαιριού, σημειώνεται από τον Δήμο Ραφήνας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr