Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Καταγγελία Θεοδώρου για την Επιτροπή Διαβούλευσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Καταγγελία Θεοδώρου για την Επιτροπή Διαβούλευσης

Διακοσμητικό όργανο για τον Δήμο η επιτροπή διαβούλευσης σύμφωνα με τον Γιώργο Θεοδώρου

Η Δημοτική αρχή «απαξίωσε και ουσιαστικά διέλυσε» την Επιτροπή Διαβούλευσης καταγγέλει ο Γιώργος Θεοδώρου για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου με επίστολή του.

Δείτε τι αναφέρει στην επιστολή ο κ. Θεοδώρου:

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Ν 4555/2018) – Διακοσμητικό όργανο  για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Ένα Γνωμοδοτικό θεσμοθετημένο όργανο, το οποίο η Δημοτική Αρχή εξαρχής απαξίωσε και ουσιαστικά διέλυσε. Ένα Όργανο που από τη σύνθεσή του προκύπτει η καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου μας,  υφίσταται μόνο και μόνο επειδή το ζητά ο Νόμος. Συνεδριάζει μία μόνο φορά το χρόνο και αυτή χωρίς να τηρούνται τα όσα ο νόμος προβλέπει, με ευθύνη, κυρίως του Προέδρου, αλλά και της Δημοτικής Αρχής.

Κύριε Πρόεδρε, να τηρείτε όλα όσα ο Νόμος προβλέπει. Έχετε την ευθύνη για την σωστή λειτουργία της Επιτροπής. Οι παρατυπίες είναι πολλές και έχετε ξανά, εγγράφως, ενημερωθεί από τις 04/03/2020, χωρίς ωστόσο να έχετε κάνει τίποτα. Κι αν κανείς προσπαθήσει να βάλει τέλος σε αυτές τις παρατυπίες, με νόμιμες διαδικασίες, (καθότι δεν τηρούνται όσα ο Ν 4555/2018 άρθρο 78 προβλέπει), θα κατηγορηθεί ότι βάζει εμπόδιο στη λειτουργία του Δήμου, ότι καθυστερεί την εκτέλεση των έργων και πολλά άλλα ….. ευτράπελα. Φυσικά ούτε η αντιπολίτευση ασχολείται με αυτά. Ίσως τα θεωρεί ήσσονος σημασίας. Οι κοκορομαχίες και οι προσωπικές κόντρες, φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη αξία. Οι αντιδικίες, οι προσωπικές επιθέσεις, οι σκοπιμότητες, μπαίνουν πάνω από τα προβλήματα του τόπου.

Επί τρία συνεχή χρόνια αρνείστε, όχι μόνο να τηρήσετε τις διαδικασίες, αλλά να κάνετε δεκτή έστω και μία πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Συγκεκριμένα: Στην πρώτη συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2020 υπήρξε πλήρης απαρτία, με 27 μέλη, και επιπλέον με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, με Δημοτικούς Συμβούλους. Κατατέθηκαν πολλές σοβαρές, καινοτόμες και τεκμηριωμένες  προτάσεις. Δυστυχώς ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ. Καμία δεν μπήκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Έτσι εννοεί η Δημοτική Αρχή τη Διαβούλευση, τη Συμμετοχή, τη Συνεργασία.  Τόση είναι η άγνοια και η ανεπάρκειά της. Ή μήπως υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες; Αυτή την αξία και τη σημασία δίνει σε μια Επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους μαζικών φορέων.

Αντί να δουν γιατί εκφυλίζεται αυτή η Επιτροπή, αντί να τηρήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται, αντί να την αναδείξουν σε όργανο συμμετοχής, ενισχυτικής δύναμης στον εντοπισμό και στην επίλυση των προβλημάτων, αδιαφορούν και φαίνεται πως αυτό τους ικανοποιεί. Έτσι λοιπόν, ότι έγινε το 2020, το ίδιο έγινε και το  2021, τα ίδια και χειρότερα πριν λίγες μέρες για το 2022. Μόνο 8 παρόντες (στη δεύτερη συνεδρίαση, αφού η πρώτη δεν έγινε λόγω μη απαρτίας), με λιγοστές προτάσεις που μετρούνται στα δάχτυλα του χεριού. Και πάλι φυσικά ΚΑΜΙΑ δεν πέρασε στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε.

Ένα είναι γεγονός. Από μία τέτοια Δημοτική Αρχή, χωρίς Όραμα, χωρίς Οργάνωση, χωρίς Γνώση και Πρόγραμμα για Ανάπτυξη, από μια Δημοτική Αρχή που έχει βυθιστεί στην αδράνεια, στην απραξία και στην άρνηση σε οτιδήποτε δεν προέρχεται από αυτήν, κανένα καλό δεν μπορεί να προσδοκά ο δημότης από αυτήν. Από μια τέτοια Δημοτική Αρχή, αλλά και τέτοια Αντιπολίτευση που διαρκώς βρίσκονται σε διαφορετικό μετερίζι, που δεν μπορούν να συνεργαστούν ούτε στα πιο απλά, που υποσκάπτουν ο ένας τον άλλο, που δεν συνδιαλέγονται, λύση προβλημάτων, πρόοδος και ανάπτυξη δεν έρχονται.

Καιρός να μπει, και θα μπει στις εκλογές που έρχονται, τέλος σε αυτό το καθεστώς, που ταλαιπωρεί το Δήμο μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Επιτροπή Διαβούλευσης

  1. Συμμετέχουν εκπρόσωποι:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων,

β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων,

γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών,

δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα,

ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων,

στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων,

ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών,

η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών,

θ) των τοπικών συμβουλίων νέων

ι) δημότες.

  1. Ενδεικτικά η Επιτροπή Διαβούλευσης:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

στ) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

ΓΙΑ ΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr