Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δράστες είχαν κάνει πρόβα μία ημέρα πριν τη δολοφονία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι δράστες είχαν κάνει πρόβα μία ημέρα πριν τη δολοφονία

Όπως έγινε γνωστό χθες, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ καθώς ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ έρχονται και νέα εντάλματα σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό χθες, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση.

Πρόκειται για δύο αδέρφια 40 και 48 ετών γνωστά στις Αρχές που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις όπως εκβιασμούς και ληστείες.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σήμερα σε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κατερίνα Δημογλίδου ανέφερε πώς η παρακολούθηση πολλών μηνών κατέληξε στις συλλήψεις.

Οι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.

Οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα
«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο που σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Να σημειωθεί ότι από την αστυνομία αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Το πράσινο φως για να προχωρήσουν στις συλλήψεις δόθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Απριλίου έγινε η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία καθαρισμού που φαίνονται ότι είναι ιδιοκτήτες. Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας μετέβη στην εταιρεία προκειμένου δήθεν να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία.

Στόχος ήταν οι ιδιοκτήτες να προσαχθούν στην Ασφάλεια για κάποιες ώρες ούτως ώστε να προλάβουν να βρουν το στοιχείο που θα τους βοηθούσε στην έρευνα. Και έτσι έγινε…

Μετά από αρκετές ώρες τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν προλάβει να δουν τις δυο ημέρες που έγινε η ακύρωση και στη συνέχεια η δολοφονία, για το που βρίσκονταν τα οχήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr