Δρόμος Αρτάκης-Ψαχνών: Ραντάρ, έλεγχος κυκλοφορίας και όριο ταχύτητας στα 50χλμ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρόμος Αρτάκης-Ψαχνών: Ραντάρ, έλεγχος κυκλοφορίας και όριο ταχύτητας στα 50χλμ

Θα ελέγχει τον δρόμο η Αστυνομία ενώ δεν αποκλείονται τα πρόστιμα σε όσους οδηγούς δεν συμμορφώνονται με το σχέδιο λειτουργίας

Θα ελέγχει τον δρόμο η Αστυνομία, ενώ δεν αποκλείονται τα πρόστιμα σε όσους οδηγούς δεν συμμορφώνονται με το σχέδιο λειτουργίας.

Οι δεκάδες νεκροί που έχασαν την ζωή τους στην στροφή του Κολοβρέχτη και τα πάρα πολλά  ατυχήματα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, ανάγκασαν την Δημοτική αρχή να προβεί  σε δραστικά μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό των ατυχημάτων με κάποιο τρόπο, ώστε να μην υπάρξουν αλλά θύματα.

Ετσι, ο Δήμος σε συνεργασία με το ίδρυμα ΙΟΑΣ και με πρωτοβουλία του Δημοτικού συμβούλου Αλεξάνδρου Θεοδοσίου εφαρμόζει ένα πλάνο με το οποίο θα προσπαθήσει να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που συμβαίνουν σε αυτόν τον δρόμο , τοποθετώντας ραντάρ κάμερες και πινακίδες με όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα από το άγαλμα του Αγγελή Γοβιού μέχρι και τα “δύο βουνά”.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες με όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα από τα φανάρια του Αγγελή Γοβιού μέχρι και τα “Δύο βουνά”.

Το αμέσως επόμενο  βήμα είναι η τοποθέτηση ραντάρ και καμερών κάτι που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό η Αστυνομία θα έχει την δυνατότητα να  παρακολουθεί την μέση ταχύτητα των οχημάτων αλλά και την ταχύτητα του κάθε οχήματος μεμονωμένα, ενώ τα χιλιόμετρα με τα οποία κινείται το αυτοκίνητο του θα τα  βλέπει και ο ίδιος ο οδηγός από φωτεινό σήμα ταχύτητας που θα υπάρχει.

Όπως λένε οι πληροφορίες, σε πρώτο στάδιο και για ένα μικρό χρονικό διάστημα η Αστυνομία θα παρακολουθεί την ταχύτητα, και αν οι οδηγοί δεν δείχνουν να συμμορφώνονται και το όριο δεν τηρείται, τότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα πρόστιμα που θα πηγαίνουν “ραβασάκι” στα σπίτια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr