ΔΥΠΑ: Ριζικές αλλαγές στην κάρτα ανεργίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ριζικές αλλαγές στην κάρτα ανεργίας

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές από τη ΔΥΠΑ
Ριζικές αλλαγές έρχονται από τη ΔΥΠΑ και σε ότι αφορά την κάρτα ανεργίας καθώς πρόκειται να γίνει ψηφιακή πολύ σύντομα.
Σύμφωνα με όσα είπε στο Dnews ο διοικητής του ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η κάρτα ανεργίας ψηφιοποιείται το επόμενο διάστημα και έτσι, οι άνεργοι θα μπορούν να την έχουν στο τάμπλετ ή στο κινητό.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο dikaiologitika.gr ανέφερε «Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ αποτελεί ένα από τα νέα εργαλεία που προαναφέραμε και επί της ουσίας πρόκειται για την ψηφιοποίηση του δελτίου ανεργίας. Θα παρέχει άμεση ηλεκτρονική διασύνδεση με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ προκειμένου να επιβεβαιώνει την εγγραφή και παραμονή των αναζητούντων εργασία στο Ψηφιακό Μητρώο και εάν είναι δικαιούχοι επιδομάτων, παροχών και βοηθημάτων από τη ΔΥΠΑ.

Μπορεί να παρέχεται υπό μορφή ψηφιακής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα ή κάρτα που περιέχει επεξεργαστή, ο οποίος να επιτρέπει την επιβεβαίωση της ισχύος της.

Για παράδειγμα, με την προβλεπόμενη ενσωμάτωσή του στο Gov.gr wallet του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι κάτοχοι, κατεβάζοντας την εφαρμογή, θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης των παροχών που προσφέρει η ΔΥΠΑ μέσω του δελτίου με τη χρήση κινητού ή tablet».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr