Ευθυμίου στο evima.gr: Αντιμετωπίζουμε θέμα βιοπορισμού – «Κραυγή» των επιχειρηματιών για τα νέα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευθυμίου στο evima.gr: Αντιμετωπίζουμε θέμα βιοπορισμού – «Κραυγή» των επιχειρηματιών για τα νέα μέτρα

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων της εστίασης και της διασκέδασης που πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επισημαίνουν οι φορείς του κλάδου - «Για το καλό της δημόσιας υγείας όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες αλλά να μην είναι μονόπλευρες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο evima.gr ο πρόεδρος της εστίασης Εύβοιας, Βασίλης Ευθυμίου

Στα κάγκελα για ακόμη μία φορά η εστίαση μετά και τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης εν όψει της Πρωτοχρονιάς.

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων της εστίασης και της διασκέδασης που πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επισημαίνουν οι φορείς του κλάδου – «Για το καλό της δημόσιας υγείας όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες αλλά να μην είναι μονόπλευρες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο evima.gr ο πρόεδρος της εστίασης Εύβοιας, Βασίλης Ευθυμίου

«Για ακόμα μια φορά βλέπουμε την εμμονή που έχει η κυβέρνηση με την εστίαση και δεν αναφέρομαι στα μέτρα που πέρνει για την ανακοπή της πανδημίας αλλά για τα ανύπαρκτα αντίμετρα που δεν ανακοινώνει.Πλέον είναι ενήμεροι και συνυπεύθυνοι όλοι οι αρμοδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση. Οι συνάδελφοι επαγγελματίες του κλάδου αντιμετωπίζουν θέμα βιοπορισμού και οι κυβερνώντες συνεχίζουν να τους χλευάζουν περιμένοντας να δουν το μέγεθος της ζημιάς. Φτάνει πια ως εδώ άμεσα μέτρα στήριξης τώρα».

Τα νέα μέτρα

Διασκέδαση και εστίαση

  • Τα καταστήματα της εστίασης θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους. Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως 6 άτομα, ενώ απαγορεύεται πλήρως η μουσική
  • Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (το βράδυ της 31 Δεκεμβρίου) το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύει έως τις 2 τα ξημερώματα, με όλες τις απαγορεύσεις (χωρίς μουσική, μόνο για καθήμενους και σε τραπέζια έως 6 άτομα)

Παράλληλα ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς όλους να κάνουν αυτοέλεγχο πριν το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, ενώ τόνισε πως απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

Τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί

  • Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης.Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένωνεπισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr