Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου- Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου- Εύβοιας

Σε λειτουργία από τον Ιούλιο το έργο για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου

Από τις 11 Ιουλίου έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας που καλύπτει ήδη αρκετά με επιτυχία τις αυξημένες ανάγκες της φετινής τουριστικής περιόδου τόσο για τη Σκιάθο όσο και για τις Βόρειες Σποράδες συνολικά.

Το έργο εγκαινιάστηκε χθες από τη γ.γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη και περιλαμβάνει υποβρύχιο καλώδιο 29 χλμ., εναέρια γραμμή μεταφοράς 30 χλμ. στο έδαφος της Εύβοιας, έναν νέο υποσταθμό κλειστού τύπου (CIS) στη Σκιάθο και την αναβάθμιση του υφιστάμενου υποσταθμού υψηλής τάσης στο Μαντούδι.

Η διασύνδεση συμβασιοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 και, παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημική κρίση, ηλεκτρίστηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

«Η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με την Εύβοια προσφέρει πλέον αδιάλειπτη ενεργειακή τροφοδότηση για όλες τις Βόρειες Σποράδες. Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και το τουριστικό προϊόν της περιοχής, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ για την ταχεία και τεχνικά άρτια υλοποίηση του προγράμματος νησιωτικών διασυνδέσεων, οι οποίες αποτελούν κρίσιμες υποδομές για τη μετάβαση της χώρας στην εποχή της καθαρής ενέργειας», δήλωσε η κ. Σδούκου κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή εγκαινίων. Η Σκιάθος και οι Βόρειες Σποράδες είναι πλέον ενεργειακά ασφαλείς και απολαμβάνουν αξιόπιστη και ποιοτική ηλεκτροδότηση από την ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού οροσήμου για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, ύψους 5 δισ. ευρώ, μέσα από το οποίο συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας με ορίζοντα το 2030», τόνισε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr