Εγκλημα στη Χαλκίδα: Το θύμα είχε επωφεληθεί σεξουαλικά από εμένα λέει η 39χρονη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκλημα στη Χαλκίδα: Το θύμα είχε επωφεληθεί σεξουαλικά από εμένα λέει η 39χρονη

Εντείνονται οι αστυνομικές έρευνες για την διαλεύκανση του κινήτρου στην στυγερή δολοφονία της Χαλκίδς

Συνεχίζονται οι εντατικές αστυνομικές έρευνες για τη διακρίβωση του κινήτρου του εγκλήματος που συνέβη στις 20 Ιανουαρίου στη Χαλκίδα.

Όπως αναφέρει ο ANT1,  η πλευρά της κατηγορούμενης επικαλείται συνουσία της με το θύμα το έτος 2008 η οποία δεν πληρούσε μεν, τα τότε χαρακτηριστικά γνωρίσματα του βιασμού, δεν περιελάμβανε όμως και τη σαφή συναίνεση της κατηγορούμενης. Αντιθέτως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας, το θύμα φέρεται να επωφελήθηκε της ευάλωτης κατάστασης της κατηγορούμενης (λόγω πρότερης κατανάλωσης αλκοόλ) και να συνευρέθηκε μαζί της χωρίς εκείνη να είναι σε θέση να παρέχει σαφή απάντηση αν αποδέχεται ή απορρίπτει την πρόταση.

Από την πλευρά του ο ψυχίατρος και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος Δημήτρης Σούρας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Σημείωσε ότι η εκδοχή της άνευ συναίνεσης συνουσίας μετά από 3 ποτά δε μπορεί να στέκει, αλλά και ότι ακόμα και αν έστεκε, θα ήταν αδύνατο να συντηρήσει ανθρωποκτόνο κίνητρο τόσα πολλά χρόνια μετά.

H κατηγορούμενη ως ανεμβολίαστη παρήλθε το διάστημα-«παράθυρο» και μετήχθη από την Πτέρυγα Covid των Φυλακών στο κελί της, όπου την επισκέπτονται και εκφράζουν την ψυχολογική τους υποστήριξη η οικογένειά της και ο σύζυγός της, ο οποίος επέλεξε συνειδητά να παραμείνει στο πλευρό της.

Τα παιδιά της, 15 και 12 ετών, κρίθηκε καταλληλότερο να της μιλούν στο τηλέφωνο, αφού η βρίσκονται και τα ίδια σε ψυχολογική δυσφορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κατηγορούμενη στη φυλακή εξετάστηκε ακροθιγώς από επιστήμονα ψυχικής υγείας χωρίς να της συνταγογραφηθεί αγωγή, αναμένεται όμως να συνεχιστεί η λεπτομερέστερη παρακολούθηση της ψυχικής της υγείας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr