Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με παρόντα τον Τσιόδρα – Φόβοι για νέα «έκρηξη» κρουσμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με παρόντα τον Τσιόδρα – Φόβοι για νέα «έκρηξη» κρουσμάτων

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με παρόντα τον Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την νέα «έκρηξη» κρουσμάτων.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ που αναμένεται με τα κρούσματα σήμερα καθώς αυτά αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5.000 έφερε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου. Παράλληλα, αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθούν νέα μέτρα, που όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδημιολογική διασπορά αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο», ενώ εκτιμάται και αύξηση των νοσηλειών ασθενών με Covid-19.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκόρ είχε σημειωθεί την Σάββατο 30 Οκτωβρίου οπότε είχαν ανακοινωθεί συνολικά 4.696 νέες λοιμώξεις και 38 θάνατοι ασθενών, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερά σε υχηλά επίπεδα.

Τοπικού χαρακτήρα τα μέτρα

Οι αποφάσεις για νέες ρυθμίσεις σχετικά με την πανδημία θα έχουν σαφέστατα τοπικό χαρακτήρα τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Οι αποφάσεις για νέες ρυθμίσεις σχετικά με την πανδημία θα έχουν σαφέστατα τοπικό χαρακτήρα τόνισε σε συνέντευξή της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 «είχαμε την ελπίδα να μην ξανασυζητήσουμε για νέες ρυθμίσεις ωστόσο η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο».

«Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους»
Εκτίμησε οτι τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν σε 5.000 ημερησίως. Τόνισε ότι οι ρυθμίσεις θα είναι κυρίως για ανεμβολίαστους, ενώ προέτρεψε επίσης να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης όσοι το έκαναν και πέρυσι και ειδικά οι ευάλωτες ομάδες.

Ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός σχετικά με τον εμβολιασμό και αυτό αφήνει το παράθυρο στη γρίπη να έρθει. Ερωτηθείσα για την συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης ανέφερε ότι συμβαίνουν οι ιογενείς συνλοιμώξεις και έχουν πάντα προσθετικό χαρακτήρα

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr