ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Εισήγαγαν κάνναβη από την Ισπανία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Εισήγαγαν κάνναβη από την Ισπανία

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πλήθος αδικημάτων με την οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα
Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, διεθνικού χαρακτήρα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι αλλοδαποί ηλικίας από 26 έως 47 ετών, τρεις Έλληνες 28, 29 και 31 ετών ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και δύο Ελληνίδες 28 και 32 ετών.
Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, που εισήγαγε κατεργασμένη κάνναβη από την Ισπανία στην Ελλάδα και τη διακινούσε στη συνέχεια, μαζί με κοκαΐνη, στην Αττική, επιτεύχθηκε σε συνεργασία με την D.E.A. Athens και την συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων 9 μέλη της σπείρας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της απείθειας, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα, ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος.

Σημειώνεται, ότι κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από ναρκωτικά και όπλα, βρέθηκαν επίσης, εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα ευρήματα σε συνδυασμό με το βαρύ ποινικό παρελθόν των μελών του κυκλώματος διευρύνουν την έρευνα σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικότητάς τους.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια στο Μαρούσι, τη Φιλοθέη και τον Άλιμο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 20.480 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 6.517 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 194.3 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 πλάκες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ βάρους 681 γραμ, πυροκροτητής, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 2 αυτοκίνητα, μοτοσικλέτα, 41 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 26.215 ευρώ.

Τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι άγνωστα στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν έχουν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr