ΕΜΕΙΣ Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τη Μαλαματίνα: Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι εργαζόμενοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΜΕΙΣ Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τη Μαλαματίνα: Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση με την οποία ζητάει την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργατών από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας εξέδωσε η παράταξη ΕΜΕΙΣ Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Ανακοίνωση με την οποία ζητάει την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργατών από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας εξέδωσε η παράταξη ΕΜΕΙΣ Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

«ΕΜΕΙΣ Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τη Μαλαματίνα

Η οικογένεια Σκρέκα και η ΝΔ μετά τη ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει τους εργαζόμενους στη Μαλαματίνα! 

Τα νέα αφεντικά της Μαλαματίνα (Mantis Group) και η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησαν με όργιο τρομοκρατίας καιδιώξεων στους εργαζόμενους, που διεκδικούν την επαναπρόσληψη 15 απολυμένων συναδέλφων τους και τηνυπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

Για να μαθαίνουν όμως οι εργαζόμενοι πως λειτουργεί κατά κανόνα ο «δαιμόνιος» ιδιωτικός τομέας τωνμεγαλοαφεντικών, πρέπει να μιλάμε «ξεκάθαρα» και να «λέμε τα πράγματα με το όνομα τους».

Η Μαλαματίνα μια εύρωστη επιχείρηση έπεσε στα βράχια από την στιγμή που τα προηγούμενα αφεντικά της οικογένειας Μαλαματίνα επέλεξαν να κάνουν τον ιδρώτα των εργαζομένων ιδιόκτητα lear jet, πολυτελέστατασκάφη, βίλες στη Μύκονο, πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό και χλιδάτη ζωή.

Μέσα από ένα σκανδαλώδες σβήσιμο χρεών-ασφαλιστικών εισφορών από την κυβέρνηση της ΝΔ πριν λίγουςμήνες, η Μαλαματίνα πέρασε “καθαρή” στην Mantis Group ιδιοκτησίας του γαμπρού του υπουργού Σκρέκα. Συγκεκριμένα χάρισαν 56,6% των χρεών προς το Δημόσιο και 51,02% των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί σε 240 δόσεις (20 χρόνια!) χωρίς τόκους ή προσαυξήσεις (!) γιανα διατηρηθούν τάχα οι θέσεις εργασίας. Επίσης θα αποπληρωθεί μόλις το 23,7% (8,5 εκ.€) από τις συνολικέςοφειλές ύψους 35,9 εκ.€ προς τις Τράπεζες !

 

Σε οποιοδήποτε σοβαρή χώρα του πλανήτη τουλάχιστον το 50% της επιχείρησης θα περνούσε στο Δημόσιο, αλλάεπειδή ζούμε σε μπανανία, πέρασε το 100% στην Mantis Group. Έτσι μετά το πάρτι στην ΛΑΡΚΟ η οικογένεια Σκρέκα έστησε άλλο στην Μαλαματίνα.

Αφού πλήρωσαν το μάρμαρο τα συνήθη υποζύγια και έγινε διαγραφή χρεών «για το καλό» των εργαζομένων, τα νέα αφεντικά της Mantis Group άρχισαν τις απολύσεις ζητώντας μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις απάντησαν με τρομοκρατία και σε συνεργασία με την κυβέρνηση κινητοποίησαν ΜΑΤ και ΟΠΚΕ για να πουλήσουν τσαμπουκάδες στους απεργούς την στιγμή που οιπαραβατικοί μπράβοι της μαφίας αλωνίζουν την χώρα. Προσπάθησαν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με το όνειδος της εργατικής τάξης: Αυτό το μικρό, δουλικό και υποταγμένο κομμάτι της. Έφτασαν μάλιστα στοσημείο να συλλάβουν τον πρόεδρο των εργαζομένων, γιατί δεν είναι δα και κανένας βιαστής ή δολοφόνος ήμεγαλοεισαγωγέας ναρκωτικών, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ζητάμε άμεσα:

 Την επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων συναδέλφων μας Την υπογραφή ΣυλλογικήςΣύμβασης Εργασίας

Τον τερματισμό των διώξεων συνδικαλιστών που με τον ψυχωμένο αγώνα τους γίνονται παράδειγμα σε όλους μας»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr