Έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών: Δόθηκε εντολή στην ΔΙΑΣ να κάνει και την… Τροχαία και να κόβει κλήσεις!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών: Δόθηκε εντολή στην ΔΙΑΣ να κάνει και την… Τροχαία και να κόβει κλήσεις!

Αντιδράσεις την ομάδα ΔΙΑΣ έχει προκαλέσει η οδηγία της ΕΛ.ΑΣ πως από σήμερα θα πρέπει να έχουν μπλοκάκι για να κόβουν και κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, πήραν διαταγή για να κάνουν και έργο της Τροχαίας, από το οποίο μέχρι τώρα εξαιρούνταν και μάλιστα θα πρέπει να εκπαιδευτούν πάνω στις τροχονομικές παραβάσεις.

Στελέχη της υπηρεσίας αναφέρουν πως ήδη στις περιπτώσεις ακραίων παραβάσεων (παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη π.χ.), επενέβαιναν και προσήγαγαν τους παραβάτες στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ωστόσο, επειδή ο ρόλος τους είναι η αστυνόμευση και η πάταξη της εγκληματικότητας το να κόβουν κλήσεις για περιπτώσεις όπως… διπλοπαρκάρισμα, δεν ενθουσίασε και ιδιαίτερα, αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι.

Η διαταγή της ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο προσωπικό της ΔΙ.ΑΣ., που μάλιστα μέλη του προεδρείου του σωματείου ζήτησαν να έχουν συνάντηση με κύκλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εκεί θα εκφράσουν τους όποιους προβληματισμούς και ενστάσεις έχουν για την συγκεκριμένη οδηγία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρόμοια, προφορική, διαταγή, έχει δοθεί και σε στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και Τμημάτων Ασφαλείας, ώστε αστυνομικοί ακόμη και με πολιτικά να πρέπει να κόβουν κλήσεις!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr